Patru tineri au participat la concursul de jurnalism, juriul a evaluat aplicările trimise și a decis prin vot, care sunt cei 2 câștigători ai Burselor ”Jurnalist pentru fapte bune”. Este vorba despre Daria Nistor, cel mai mare punctaj (32 de puncte) și de Ștefania Pica, cu 24 de puncte. Cele 2 tinere entuziaste au timp până pe 10 decembrie 2018 să se documenteze, să aleagă un subiect de interes din Țara Făgărașului și să redacteze 3 materiale jurnalistice pe baza acestuia. În toată această perioadă, ele se pot consulta cu 2 dintre membrii juriului, Anca Zaharia și Laura Ionescu, privind orice nelămurire apărută în procesul de documentare sau redactare a materialelor.

Daria are 17 ani și își  dorește o carieră în journalism. Iubește zona Făgărașului pentru că reprezintă copilăria ei și speră că această Bursă o va ajuta să contribuie la promovarea și dezvoltarea acesteia. „Probabil nu mi-aș fi iertat niciodată dacă nu îmi petreceam copilăria la țară, dacă nu simțeam gustul vieții de acolo, dacă nu întâlneam atâția oameni sinceri și prietenoși, dacă nu aș fi simțit mirosul fânului, al focului de lemne făcut în sobă. Probabil aș fi fost doar o “fată de la oraș” cu prea multe prejudecăți și cu fără prea multe valori. Nu aș fi știut niciodată cum este să trăiești frumos, simplu și adevărat sau cum să apreciezi la adevărata valoare tot ce ne înconjoară”- spune Daria, una din câștigătoarele Bursei.

Cea de-a doua câștogătoare, Ștefania, are 16 ani și crede că Țara Făgărașului ar trebui să afle mai multe informații despre inițiativele civice din zonă, iar Bursa este o bună modalitate de exersare a abilităților sale jurnalistice.

Bursele ”Jurnalist pentru fapte bune” sunt în valoare de 1.000 de lei fiecare, sume ce vor acoperi cheltuielile ocazionate de documentarea și redactarea articolelor ce vor avea ca subiect inițiativele civice din Țara Făgărașului. Ele sunt  acordate de Fundația Comunitară Țara Făgărașului prin  fondul  ”Orașul în vitrină”, cu scopul de a forma un grup  de  lucru  interesat  de jurnalism narativ, la intersecția cu scrierea creativă, capabil să dea voce inițiativelor din zonă și să inspire cooperarea între demersurile mici și mari din zonă.