Anul acesta, pe 9 Iunie 2018, s-a derulat cea de-a V-a ediție Bikeathon Țara Făgărașului.

730 de bicicliști au pedalat pentru cele 16 proiecte înscrise pe platforma de strângere de fonduri implementată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului, adunând astfel fondurile necesare pentru ca aceste proiecte să poată prindă viață. Suma mobilizată până acum este de 161.756 lei, obținută din proiecte, sponsorizări și donații. Anul acesta, peste 350 de susținători au ales să contribuie financiar la Bikeathon, astfel încât proiectele propuse de comunitatea din Țara Făgărașului să poată fi realizate. Donații se mai pot face până pe 30 iunie 2018http://bikeathon.fundatiactf.ro/inscriere-sustinatori/

Cei 730 de bicicliști au pedalat într-una din cele 8 curse pregătite de organizatori și derulate pe parcursul întregii zile. Cei mai mulți bicicliști au fost din Făgăraș, urmând orașele: Victoria, Brașov, Sibiu, București. La cursa de 70 de kilometri au participat 18 bicicliști, cursa fiind câștigată de Vlad Alexandru Mateiu la masculin și de Mirela Isopescu la feminin. 39 de bicicliști au pedalat la cursa de 46 de kilometri și 72 de bicicliști la cea de 22 de kilometri. Cursa populară de 10 kilometri a adunat la start 319 participanți, iar la cursele pregătite pentru cei mici au pedalat 281 de copii.

Proiectul care a reușit să adune cele mai multe fonduri până acum, 17.879,5 lei, este ”Tinerii Mileniului III”, urmat de ”Ghiozdănelul Călător” cu 15.497,5 de lei și de Asociația Club Sportiv Oltul Făgăraș cu 7.482 de lei.

Pentru prima data la Bikeathon au pedalat și utilizatori de scaune rulante, ceea ce reprezintă o premieră anul acesta, o nouă ocazie de a demonstra abilitățile persoanelor cu dizabilități și, totodată, un prilej de celebrare a mobilității, a performanței și a fair-play-ului, în toate formele lor. Anul acesta, 6 persoane în scaune rulante sau handbike au pedalat 4 kilometri pe traseul cursei populare.