Cercul de Donatori Ţara Făgăraşului (prima ediţie)

Daruri şi Dăruitori – 3 cauze, 42 de oameni, 3 poveşti cu final fericit

Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului a inaugurat, cu succes primul Cerc de Donatori din Făgăraş.

O mamă cu doi copii mici va avea un adăpost deasupra capului, la Spitalul Municipal va exista o Cameră cu Poveşti şi 10 copii cu boli incurabile vor avea parte de îngrijire paleativă pentru următoarele 2 luni!

Acesta este bilanţul de vineri 13 decembrie 2013, când echipa FCTF a dat startul  oficial lunii darurilor şi dăruitorilor. Cercul de Donatori este una dintre cele mai elegante forme de implicare în comunitate, prin care se creează strategii, se donează, se socializează, se analizează şi se intervine punctual, se scriu poveşti cu final fericit.

Cercul de Donatori a adunat laolaltă 27 de suflete care şi-au făcut un obicei din a sădi fărâme de lumină în existenţa altora. Aceştia au făcut donaţii atât în numele lor cât şi al prietenilor, astfel încât cumulul total al donatorilor s-a ridicat la 42. A fost ca un joc de înaltă societate, în care miza a reprezentat-o întrajutorarea semenilor care aveau urgentă nevoie de Moş Crăciun. Au fost prezentate şi analizate 3 cauze-poveşti, pentru rezolvarea cărora era nevoie de 4500 de lei! Atmosfera extraordinară creată atât de cei care au prezentat proiectele, cât şi de donatori, a contribuit nu numai la strângerea din prima a necesarului, ba chiar la depăşirea acestuia!

1. Proiectul ” Îngrijire la domiciliu pentru copii cu boli incurabile” propus de Fundaţia Hospice Casa Speranţei Făgăraş (Necesar pentru îngrijirea a 10 copii, timp de 2 luni: 1500 de lei) Cercul de donatori, impresionat de poveştiile prezentate, a adunat pentru micuţi 2.050 de lei. Este o piatră de temelie pe care comunitatea o pune la începerea implicării active în soarta acestor copii.
  2. Proiectul „Camera cu Poveşti de la spital” propus de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului (necesar pentru demararea amenajării unei camere în cadrul secţiei de pediatrie, în care copiii internaţi aici să aibă posibilitatea de a-şi petrece câteva ore în compania voluntarilor care să le citească poveşti, să se joace cu ei, să deseneze: 1500 de lei). Cercul de donatori a hotărât să înceapă această poveste cumpărând mobilier, un televizor sau un DVD player. În acest scop s-au donat 1500 de lei şi s-au deschis listele pentru voluntariat în cadrul acestui proiect.
  3. Proiectul „Ajutor pentru o familie fără locuinţă” propus de Serviciul de Asistenţă Socială Făgăraş (Necesarul pentru ca o mamă cu 2 copii mici să primească şansa unui cămin sigur: 1500 de lei). Cercul de donatori, impresionat de povestea tinerei femei, a strâns 1.850 de lei, bani care o vor ajuta să treacă peste iarnă cu siguranţa unui acoperiş deasupra capului, cu sărbători de Crăciun tihnite şi cu şansa unui răgaz în care, cu consiliere de specialitate, să-şi croiască un viitor mai bun. Unul dintre donatori i-a oferit alimentele de bază până la primăvară.

Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului îşi propune să susţină organizarea Cercului de Donatori de 3 ori pe an. Între timp, continuă seria acţiunilor sale binecunoscute, prin intermediul cărora intenţionează să mobilizeze comunitatea înspre a identifica şi rezolva singură problemele cu care aceasta se confruntă! Azi, mai ales, pentru a da de înţeles tuturor că, împreună, suntem mai puternici şi putem schimba lucrurile în bine!

Cercul de donatori Făgăraş beneficiază de sprijinul Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare.

BUTON DECSARCA FCTF