Cercul de Donatori Ţara Făgăraşului:  schimbare socială prin donaţii colective

Ediţia de Primăvară: 09 mai 2014

Cercul de Donatori Ţara Făgăraşului, un program al Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului, este la a doua ediţie şi îşi propune să aducă împreună oameni cu suflet, care obişnuiesc să sădească  fărâme de lumină în existenţa altora. Iar mulţi oameni buni împreună pot schimba, dacă nu întreaga lume, măcar părţi semnificative din comunitate.

Vineri 09 Mai 2014,  s-a desfasurat in sala de lectura a Bibliotecii Municipale Octavian Paler Fagaras, editia de primavara a Cercului de Donatori Tara Fagarasului. Cercul de Donatori este una dintre cele mai elegante forme de implicare în comunitate, prin care se creează strategii, se donează, se socializează, se intervine punctual, se scriu poveşti cu final fericit.

Cercul de Donatori a adunat laolaltă 31 de oameni care şi-au făcut un obicei din a sădi fărâme de lumină în existenţa altora. Aceştia au făcut donaţii în numele lor şi al prietenilor, astfel încât cumulul total al donatorilor s-a ridicat la 37 si la 6.050 de lei stransi.

1.Proiectul „Atelierul de meşteşuguri” propus de Centrul Cultural Zestrea Buciumului Parohia ortodoxă Bucium (Necesar pentru dotarea unui spatiu cu scule si unelte necesare desfasurarii unui atelier de mestesuguri pentru copii din sat – 1.500 de lei).  Cercul de donatori, impresionat de poveştile prezentate, a adunat pentru micuţi 1.835 de lei. Este o piatră de temelie pe care comunitatea o pune la implicarea activa în soarta acestor copii.

1. Proiectul ” O casa pentru un caine fara stapan ” propus de Asociatia Comperio Medela (Necesar pentru imprejmuirea terenului pe care se va construi Centrul Canin Tara Fagarasului- 1.500 de lei). În acest scop s-au donat 2.300 de lei şi s-au deschis listele pentru voluntariat în cadrul acestui proiect.
  2. Proiectul „Locuinta decenta pentru o familie cu 8 copii” propus de voluntarii Fundatiei Comunitare Tara Fagarasului (Necesar pentru asigurarea unor conditii minime de trai prin crearea unei surse de apa si de caldura: 1500 de lei.) Cercul de donatori, impresionat de povestea acestei familii, a strâns 1.915 de lei precum si o soba pentru gatit si pentru incalzirea locuintei.