Cercul de donatori

Cercul de Donatori este un mecanism de strângere de fonduri care vizează în principal donatorii individuali. Implementat pe plan local sub egida The Funding Network, în parteneriat cu Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, acest mecanism vine cu o nouă abordare în atragerea de fonduri, prin care donatori sau grupuri de donatori propun proiecte şi se reunesc pentru a le susţine.

Proiectele sau ideile de proiect sunt descrise într-o scurtă prezentare de 6 minute, urmată de alte 6 minute de întrebări şi răspunsuri în cadrul evenimentului.

Participă peste 50 de donatori persoane fizice sau reprezentanţi ai unor companii care susţin financiar proiectele în cadrul unor sesiuni de anunţare a angajamentelor de plată. Cine poate trimite aplicaţie? Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă care îşi desfăşoară activitatea în Ţara Făgăraşului.

Selectate de către Fundaţia Comunitară Ţară Făgăraşului proiectele sunt prezentate în cadrul unui eveniment public, la finele căruia donatorii îşi iau angajamentul să le susţină.

 

18 august 2017, a avut loc ediţia a VIII-a a Cercului de Donatori Ţara Făgăraşului

Vineri, 18 August 2017, în cadrul organizării Zilelor Voluntariatului și Inițiativelor Civice – ZVÎC 2017, ne-am întâlnit cu făgărășenii care au dorit să dea ZVÎC Țării Făgărașului prin implicarea lor civică directă la a VIIIa ediție a Cercului de Donatori Țara Făgărașului.

Astfel, fiecare dintre aceștia a avut ocazia de a dona suma dorită înspre realizarea unuia dintre proiectele propuse:

  1. ”Lumină și culoare pentru copiii din Șoarș”– Ana cu Iia călătoare împreună cu Parohia Ortodoxă Română Șoarș – au reușit să strângă promisiuni de plată de aproape 3000 lei. Scopul acestui proiect este acela de a dezvolta/prelucra abilitățile artistice ale copiilor din Șoarș, dezvoltarea simțului artistic și a iubirii de frumos dar și antrenarea copiilor în activități de grup pentru valorificarea cooperării și a prieteniei prin organizarea periodică a atelierelor săptămânale de pictură care implică un număr de 21 de copii. Din 2014 de când a luat naștere această inițiativă, enoriașii parohiei au fost aceea care au susținut financiar aceste ateliere. Însă pentru a dezvolta ideea proiectului au nevoie de sprijin.  
  2. “Treasure Hunt Comorile Făgărașului ediția 2” – Clubul Sportiv Țara Făgărașului – și-au depășit suma propusă inițial și au reușit să strângă promisiuni de plată de peste 2600 lei. CSTF s-a înființat recent, cu ajutorul fondurilor obținute la CD ediția a VII-a, cu scopul de a promova sportul și a implica în activități sportive cât mai multe persoane din Țara Făgărașului. Au organizat ediția Ia Treasure Hunt Comorile Făgărașului în luna mai, iar în iulie, ediția Ia evenimentului sportiv Urlea Eco Trail Run. Iată ceea ce spun inițiatorii acestui proiect: „Suntem convinși că prin sport putem aduce comunitatea împreună într-un mod constructiv și plăcut. Pentru asta trebuie sa organizam evenimente sportive și de implicare în comunitate care să ofere experiențe plăcute pentru persoanele din comunitate. Astfel, organizarea unei vânători de comori (treasure hunt) este ideală deoarece îmbină atât elemente sportive și de competiție cu elemente de cunoașterea comunității și de muncă în echipă.”  
  3. “Generozitatea dăruiește sănătate – Achiziție flux laminar pentru sala de operații –ortopedie” – Spitalul Municipal „Dr. Aurel Tulbure Făgăraș” – au reușit să dubleze suma propusă inițial, obținând promisiuni de plată de aproape 6000 lei. Înscrierea acestui proiect la Cercul de Donatori este doar un prim pas în vederea obținerii de fonduri necesare spitalului pentru a achiziționa acest sistem sofisticat care servește pentru introducerea aerului cu flux laminar in sălile de operații cu nevoi ridicate de sterilitate. Trebuie menționat faptul că spitalul are o echipa de medici chirurgi ortopezi bine pregătiți care sunt capabili sa efectueze intervenții chirurgicale  de maxima complexitate, dar care nu se pot desfășura din cauza absenței acestui sistem de flux laminar.  

Cu această ocazie, făgărășenii, dar și românii plecați în diaspora au arătat cu toții că este posibil să te implici în comunitatea ta, să înțelegi care sunt nevoile comunității și să acționezi!

Mai multe imagini găsiți aici !

27 octombrie 2016, a avut loc ediţia a VII-a a Cercului de Donatori Ţara Făgăraşului

Joi, 27 octombrie 2016 a avut loc a VII-a ediție a Cercului de Donatori Țara Făgărașului. Împreună am reușit să creăm o atmosferă caldă și prietenoasă; am ascultat povestea celor trei inițiative, am râs și ne-am emoționat deopotrivă. Însă ceea ce este important este faptul ca am contribuit cu toții la strângerea sumei necesare fiecărui proiect prezentat.

Am obținut promisiuni de plată în valoare de 11.800 de lei, depășind astfel bugetele inițiale ale celor 3 proiecte prezentate. Am fost aproximativ 50 de oameni care am reuşit, într-o singură seară, să sprijinim:
Proiectul „Cât mai multe activități sportive în Țara Făgărașului” a strâns promisiuni de plată în valoare de 3600 de lei și astfel vor reuși  să înființeze Clubul Sportiv Țara Făgărașului precum și organizarea a două activități – o competiție montană pe traseul Breaza – Urlea și o activitate de ecologizare pe traseele Urlea – Breaza.  

Micii karateka din satul Mândra, cu sprijinul donatorilor, vor reuși să își achiziționeze materialele atât de necesare în vederea practicării acestui sport în condiții optime de siguranță. Au reușit să strângă promisiuni de plată în valoare de 3900 de lei.

La fel și sportivii juniori de la CSM Făgăraș; cu suma de 4300 de lei vor putea să organizeze cea de-a doua ediție a Cupei Moș Crăciun, la un nivel și mai ridicat față de cel de anul trecut.

Echipa Fundaţiei Comunitare Țara Făgărașului mulțumește gazdelor, 5’th Avenue Bistro, și tuturor participanților pentru sprijin si implicare.

Mai multe imagini găsiți aici

6 mai 2016, a avut loc ediţia a VI-a a Cercului de Donatori Ţara Făgăraşului

În 6 mai 2016,la cea de-a VI-a ediție a Cercului de Donatori, s-au strâns promisiuni de plată în valoare de 10 300 de lei, depășind astfel bugetele inițiale ale celor 3 proiecte prezentate. Astfel, organizațiile pot oferi mai mult oamenilor cu care lucrează sau pot extinde perioada proiectului lor. Am fost peste  60 de oameni care am reuşit, într-o singură seară, să sprijinim:

  1. Proiectul „Bibliotecă la Felmer” propus de Asociația renascendis a reușit să mobilizeze promisiuni pentru 2800 lei, piese de mobilier, un calculator, cărți, dar si promisiuni pentru realizarea instalației electrice și acum pot să achiziționeze mobilierul și dotările tehnice necesare amenajării și funcționării a două biblioteci (una comunitară și una de specialitate). Prin amenajarea acestor biblioteci, pot să ofere o soluție integrantă unui complex de probleme care privesc atât comunitățile locale, cât și Țara Făgărașului în ansamblu.
  2. Reprezentanții proiectului „Vama din Breaza și Drumul Țării” au impresionat audiența și au strâns promisiuni de plată în valoare de 4700 de lei și astfel se va putea realiza reabilitarea Muzeului Sătesc Breaza în clădirea fostei Vămi prin expunerea zestrei brezenilor și marcarea Drumului Țării prin amplasarea a trei panouri de informare. Acest proiect are ca scop dezvoltarea zonei pe suportul poveștilor și a faptelor istorice.
  3. Asociația Laborazon cu proiectul „Facem teatru de păpuși în biblioteci”a strâns promisiuni de plată in valoare de 2550 lei pentru organizarea unor spectacole de teatru de păpuși improvizat, alături de copiii din trei comune din județul Brașov. Prin acest proiect se urmărește stimularea folosirii bibliotecilor locale ca centre comunitare și învățarea copiilor să creeze obiecte prin materiale la îndemână, adică prin reciclare. Proiectul este adresat copiilor cu vârste între 7 și 12 ani din comunele Moieciu, Mândra și Racoș, cu precădere celor care au o situație materială precară.

 

Mai multe imagini găsiți aici !

Vineri, 11 decembrie 2015, într-o frumoasă seară de decembrie a avut loc Cercul de Donatori Ţara Făgăraşului, ediţia a V-a.

Împreună am reușit să strângem promisiuni de plată în valoare de 15 595 de lei, depășind astfel bugetele inițiale ale celor 3 proiecte prezentate. Astfel, organizațiile pot oferi mai mult oamenilor cu care lucrează sau pot extinde perioada proiectului lor. Am fost peste 67 de oameni care am reuşit, într-o singură seară, să sprijinim:

Trupa de dans Hansel şi Gretel – cei 4595 lei promişi îi vor ajuta pe copiii trupei de dans să participe la următoarele competiţii la care s-au calificat. Grupul şi-a propus ca prin dans să clădească noi generaţii care să ştie cum să-şi controleze teama şi emoţiile în competiţii, să înveţe să lucreze în echipă şi să crească într-un mod sănătos şi armonios. Despre activitatea trupei Hansel si Gretel poţi citi aici

Ioana Haşu a mobilizat pentru proiectul Rezistenţa Anticomunistă din Munţii Făgăraş, expoziţie de fotografii şi documente, promisiuni pentru 6000 de lei şi astfel va reuşi să creeze un spaţiu în care făgărăşenii participanţi şi martori ai Rezistenţei să aibă acces la surse legate de cele mai dramatice momente ale propriei vieţi. Acest spaţiu îşi propune să devină şi cadru de întâlnire între cei care au trăit rezistenţa şi generaţiile următoare, care încă nu au aflat despre ea, ceea ce va determina consolidarea dialogului şi solidarităţii între generaţii.

Despre Rezistenţa Anticomunistă din Munţii Făgăraş poţi afla mai multe detalii aici

Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului şi Casa Municipală de Cultură Făgăraş au strâns promisiuni de plată pentru organizarea unei ediţii a Taberei Internaţionale de Muzică, în valoare de 5000 de lei care va reuşi să contribuie la consolidarea comunităţiilor din Ţara Făgăraşului prin intermediul muzicii, mai exact, a utilizării instrumentelor muzicale şi să readucă în viaţa comunităţiilor din Ţara Făgăraşului utilizarea instrumentelor muzicale.

Despre Tabăra Internatională de Muzică poţi citi aici

cd15052015_2

 

Vineri, 15 mai 2015, la Bulevards Events Center, s-a desfăşurat a patra ediţie a Cercului de Donatori Ţara Făgăraşului.

Cercul de Donatori este una dintre cele mai elegante forme de implicare în comunitate, prin care se discută, se dezbat strategii, se donează, se socializează.

Cercul de Donatori Ţara Făgăraşului a adunat vineri laolaltă 53 de oameni.

Aceştia au făcut donaţii în numele lor şi al prietenilor, astfel încât cumulul total al donatorilor s-a ridicat la 43 şi la 8750 de lei strânşi.

* Proiectul „AVEm nevoie de biblioteci vii” propus Asociaţia pentru Valorizarea Educaţiei, a impresionat audienţa şi a reuşit să strângă suma de 2350 lei.

* Proiectul „LOC – Muzeu şi Fierărie la Şona” propus de Asociaţia Sătească Şona Noastră a mobilizat suma de 1400 de lei.

* Proiectul „Paradisul Copiilor – Parc şi loc de joacă pentru copii cu dizabilităţi în cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Făgăraş a inspirat Cercul de Donatori care a strâns pentru acest proiect suma de 2650 de lei, precum şi lemnul necesar pentru construcţia băncuţelor şi măsuţelor, un DVD player şi o colecţie de filme, precum şi flori pentru decorare.

*Proiectul „Să ne cunoaştem ţara” propus de Serviciul Public de Asistenţă Socială Făgăraş, a primit susţinere financiară din partea membrilor Cercului de Donatori în valoare de 2000 de lei şi material didactic necesar pentru desfăşurarea activităţiilor.

cd15052015

 

Cercul de Donatori este organizat de Fundația Comunitară Ţara Făgăraşului sub egida The Funding Network şi este susţinut la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.