Cercul de donatori

Cercul de Donatori este un mecanism de strângere de fonduri care vizează în principal donatorii individuali. Implementat pe plan local sub egida The Funding Network, în parteneriat cu Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, acest mecanism vine cu o nouă abordare în atragerea de fonduri, prin care donatori sau grupuri de donatori propun proiecte şi se reunesc pentru a le susţine.

Proiectele sau ideile de proiect sunt descrise într-o scurtă prezentare de 6 minute, urmată de alte 6 minute de întrebări şi răspunsuri în cadrul evenimentului.

Participă peste 50 de donatori persoane fizice sau reprezentanţi ai unor companii care susţin financiar proiectele în cadrul unor sesiuni de anunţare a angajamentelor de plată. Cine poate trimite aplicaţie? Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă care îşi desfăşoară activitatea în Ţara Făgăraşului.

Selectate de către Fundaţia Comunitară Ţară Făgăraşului proiectele sunt prezentate în cadrul unui eveniment public, la finele căruia donatorii îşi iau angajamentul să le susţină.

 

Pe 6 mai  2016 va avea loc a VI-a ediţie a Cercului de Donatori Ţara Făgăraşului.

Te aşteptăm în Cetatea Făgăraş, Sala Tronului, de la ora 17.30,  la o nouă ediţie a Cercului de Donatori Ţara Făgăraşului pentru a cunoaşte oameni care vor să schimbe comunitatea în care trăiesc.

La această ediție vor veni în mijlocul nostru trei oameni hotărâţi şi dornici să ne insufle entuziasmul lor.
• Prin proiectul „Bibliotecă la Felmer”, reprezentanții Asociației Renascendis vor să utileze biblioteca Renascendis de la Felmer (bibliotecă comunitară si de specialitate). Astfel se propune o soluție integrantă unui complex de probleme care privesc comunitățile locale și Țara Făgărașului în ansamblu, tinând cont de faptul că în satele comunei Șoarș nu există nicio bibliotecă publică, iar cele școlare au un fond de carte depășit, uzat și insuficient.
• La Breaza, prin materializarea proiectului „Vama din Breaza și Drumul Țării ” se doreste realizarea unui circuit istoric – turistic: Drumul Ţării – Punctul Vamal Breaza-Cetatea „Negru Voda”- Bordeiul Partizanilor.Acest lucru se va realiza prin reabilitarea Muzeului Sătesc Breaza în clădirea fostei Vămi și marcarea Drumului Tării prin amplasarea a trei panouri de informare.
• Proiectul „Facem teatru de păpuși în biblioteci” propus de Laborazon, în colaborare cu Teatrul de Păpuși Brașov are ca scop organizarea unui atelier de creație de păpuși și un mic spectacol improvizat alături de copii de vârstă școlară din localități rurale din județul Brașov.

Membrii celor trei grupuri vor prezenta proiecte prin care doresc să dezvolte comunitatea lor. Ei au nevoie de încurajare și de încredere pentru a-și pune în valoare potențialul.

După 5 ediții și 16 proiecte susținute cu 45.000 de lei, ne revedem pentru a susține trei noi inițiative de aceasta dată din mediul rural.

Regulile rămân aceleași:
Membrii celor trei grupuri vor prezenta câte un proiect important pentru comunitatea lor. Au inițiativă, sunt perseverenți vor să schimbe ceva.
Dacă vrem să aflăm mai multe lucruri, punem întrebări.
Dacă ne-au plăcut şi vrem să-i susținem, facem o donaţie. Suma de la care pornim este 50 lei. Poţi dona pentru unul sau mai multe proiecte sau poţi decide să nu donezi. De asemenea, nu trebuie să faci donaţia pe loc.

În fiecare an, Cercul de Donatori Ţara Făgăraşului are loc după exemplul The Funding Network și cu sprijinul prietenilor de la Asociația pentru Relații Comunitare

Ți-am păstrat un loc alături de noi.
Împreună construim Cercul. Cercul de Donatori Țara Făgărașului.

 

cdd

Vineri, 11 decembrie 2015, într-o frumoasă seară de decembrie a avut loc Cercul de Donatori Ţara Făgăraşului, ediţia a Va.

Împreună am reușit să strângem promisiuni de plată în valoare de 15 595 de lei, depășind astfel bugetele inițiale ale celor 3 proiecte prezentate. Astfel, organizațiile pot oferi mai mult oamenilor cu care lucrează sau pot extinde perioada proiectului lor. Am fost peste 67 de oameni care am reuşit, într-o singură seară, să sprijinim:

Trupa de dans Hansel şi Gretel – cei 4595 lei promişi îi vor ajuta pe copiii trupei de dans să participe la următoarele competiţii la care s-au calificat. Grupul şi-a propus ca prin dans să clădească noi generaţii care să ştie cum să-şi controleze teama şi emoţiile în competiţii, să înveţe să lucreze în echipă şi să crească într-un mod sănătos şi armonios. Despre activitatea trupei Hansel si Gretel poţi citi aici

Ioana Haşu a mobilizat pentru proiectul Rezistenţa Anticomunistă din Munţii Făgăraş, expoziţie de fotografii şi documente, promisiuni pentru 6000 de lei şi astfel va reuşi să creeze un spaţiu în care făgărăşenii participanţi şi martori ai Rezistenţei să aibă acces la surse legate de cele mai dramatice momente ale propriei vieţi. Acest spaţiu îşi propune să devină şi cadru de întâlnire între cei care au trăit rezistenţa şi generaţiile următoare, care încă nu au aflat despre ea, ceea ce va determina consolidarea dialogului şi solidarităţii între generaţii.

Despre Rezistenţa Anticomunistă din Munţii Făgăraş poţi afla mai multe detalii aici

Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului şi Casa Municipală de Cultură Făgăraş au strâns promisiuni de plată pentru organizarea unei ediţii a Taberei Internaţionale de Muzică, în valoare de 5000 de lei care va reuşi să contribuie la consolidarea comunităţiilor din Ţara Făgăraşului prin intermediul muzicii, mai exact, a utilizării instrumentelor muzicale şi să readucă în viaţa comunităţiilor din Ţara Făgăraşului utilizarea instrumentelor muzicale.

Despre Tabăra Internatională de Muzică poţi citi aici

 

 

cd15052015_2

Vineri, 15 mai 2015, la Bulevards Events Center, s-a desfăşurat a patra ediţie a Cercului de Donatori Ţara Făgăraşului.

Cercul de Donatori este una dintre cele mai elegante forme de implicare în comunitate, prin care se discută, se dezbat strategii, se donează, se socializează.

Cercul de Donatori Ţara Făgăraşului a adunat vineri laolaltă 53 de oameni.

Aceştia au făcut donaţii în numele lor şi al prietenilor, astfel încât cumulul total al donatorilor s-a ridicat la 43 şi la 8750 de lei strânşi.

* Proiectul „AVEm nevoie de biblioteci vii” propus Asociaţia pentru Valorizarea Educaţiei, a impresionat audienţa şi a reuşit să strângă suma de 2350 lei.

* Proiectul „LOC – Muzeu şi Fierărie la Şona” propus de Asociaţia Sătească Şona Noastră a mobilizat suma de 1400 de lei.

* Proiectul „Paradisul Copiilor – Parc şi loc de joacă pentru copii cu dizabilităţi în cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Făgăraş a inspirat Cercul de Donatori care a strâns pentru acest proiect suma de 2650 de lei, precum şi lemnul necesar pentru construcţia băncuţelor şi măsuţelor, un DVD player şi o colecţie de filme, precum şi flori pentru decorare.

*Proiectul „Să ne cunoaştem ţara” propus de Serviciul Public de Asistenţă Socială Făgăraş, a primit susţinere financiară din partea membrilor Cercului de Donatori în valoare de 2000 de lei şi material didactic necesar pentru desfăşurarea activităţiilor.

cd15052015

 

Cercul de Donatori este organizat de Fundația Comunitară Ţara Făgăraşului sub egida The Funding Network şi este susţinut la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.[/fusion_text][/fullwidth]