CIRCLE OF DONORS

Cercul de donatori

CĂUTĂM PROIECTE PENTRU EDIŢIA A 5-A A CERCULUI DE DONATORI ŢARA FĂGĂRAŞULUI

Cercul de Donatori este un mecanism de strângere de fonduri care vizează în principal donatorii individuali. Implementat pe plan local sub egida The Funding Network, în parteneriat cu Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, acest mecanism vine cu o nouă abordare în atragerea de fonduri, prin care donatori sau grupuri de donatori propun proiecte şi se reunesc pentru a le susţine.

Proiectele sau ideile de proiect vor fi descrise într-o scurtă prezentare de 6 minute, urmată de alte 6 minute de întrebări şi răspunsuri în cadrul evenimentului ce va avea loc în 11 decembrie 2015.

Vor participa peste 50 de donatori persoane fizice sau reprezentanţi ai unor companii care vor susţine financiar proiectele în cadrul unor sesiuni de anunţare a angajamentelor de plată. Cine poate trimite aplicaţie? Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă care îşi desfăşoară activitatea în Ţara Făgăraşului.

Bugetul proiectului: 2500 lei

Perioada de implementare: Ianuarie – Mai 2016

Proiectele vor viza oricare dintre domeniile cultural artistic: pictura, fotografie, film, teatru, muzica,dans, tradiţii locale.

Acste proiect trebuie:

• să contribuie la propagarea sau dezvoltarea domeniului respectiv în Ţara Făgăraşului
  • să sporească gradul de conştientizare al comunităţii referitoare la importanţa domeniului cultural-artistic
  • să faciliteze implicarea activă a comunităţii în viaţa cultural artistică a Ţării Făgăraşului
  • să încurajeze iniţiativele de dezvoltare în domeniile cultură şi artă.

Detalii complete se pot găsi în formularul de aplicare pe care îl puteţi descarca aici .

Calendar:

Data limită pentru trimiterea aplicaţiilor : 19 noiembrie 2015

Selecţie proiecte: 20-23 noiembrie 2015

Anunţare rezultate proiecte: 24 noiembrie 2015

Comitetul de selecţie este format din membri ai Cercului de Donatori Ţara Făgăraşului: Alina Zară, Andreea Cristea, Diana Gribincea Popa, Oana Mitea, Elena Băjenaru

Pregătiri pentru susţinerea prezentărilor în cadrul evenimentului: 3-10 decembrie 2015.

Fiecare echipă va pregăti o prezentare de 6 minute a ideii de proiect pe care o va susţine în cadrul evenimentului din 11 decembrie. Apoi trebuie să răspundă la o sesiune de întrebări venite din partea participanţiilor timp de 6 minute.

Echipele vor beneficia de consultanţă din partea echipei FCTF în pregătirea evenimentului şi întâlnirea cu donatorii.

Strângerea fondurilor conform angajamentelor de plată anunţate în timpul evenimentelor se va face până în 30 decembrie. Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului decontează cheltuieli administrative de 10% din totalul sumelor mobilizate.

Contractarea şi acordarea finanţărilor către proiectele prezentate în cadrul evenimentului se va face în luna Ianuarie 2016.

Mult succes!

Fundația Comunitară Țara Făgărașului a dezvoltat un mecanism de strângere de fonduri care vizează în principal donatorii individuali – Cercul de Donatori. Implementat în plan local sub egida The Funding Network, în parteneriat cu Asociația pentru Relații Comunitare, acest mecanism vine cu o noua abordare în atragerea de fonduri, prin care grupuri de donatori propun proiecte din domenii diferite și se reunesc pentru a le susține.

Selectate de către Fundația Comunitară Țara Făgărașului proiectele sunt prezentate în cadrul unui eveniment public, la finele căruia donatorii își iau angajamentul să le susțină.

Până în prezent la Făgăraș s-au derulat trei ediții ale Cercului de Donatori în cadrul cărora au fost finanțate 9 proiecte cu peste 20.000 lei.

cdd

Vineri, 15 mai 2015, la Bulevards Events Center, s-a desfăşurat a patra ediţie a Cercului de Donatori Ţara Făgăraşului.

Cercul de Donatori este una dintre cele mai elegante forme de implicare în comunitate, prin care se discută, se dezbat strategii, se donează, se socializează.

Cercul de Donatori a adunat vineri laolaltă 53 de oameni cu suflet. Aceştia au făcut donaţii în numele lor şi al prietenilor, astfel încât cumulul total al donatorilor s-a ridicat la 43 şi la 8750 de lei strânşi.

* Proiectul „AVEm nevoie de biblioteci vii” propus de Asociaţia pentru Valorizarea Educaţiei, a impresionat audienţa şi a reuşit să strângă suma de 2400 lei.

* Proiectul „LOC – Muzeu şi Fierărie la Şona” propus de Asociaţia Sătească Şona Noastră a mobilizat suma de 1400 de lei.

* Proiectul „Paradisul Copiilor” – Parc şi loc de joacă pentru copii cu dizabilităţi în cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Făgăraş a inspirat Cercul de Donatori care a strâns pentru acest proiect suma de 2900 de lei, precum şi lemnul necesar pentru construcţia băncuţelor şi măsuţelor, un DVD player şi o colecţie de filme, precum şi flori pentru decorare.

*Proiectul „Să ne cunoaştem ţara” propus de Serviciul Public de Asistenţă Socială Făgăraş, a primit susţinere financiară din partea membrilor Cercului de Donatori în valoare de 2050 de lei şi material didactic necesar pentru desfăşurarea activităţiilor.

Cercul de Donatori este parte din reţeaua The Funding Network şi este susţinută la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi TFN România.

cd15052015_2

cd15052015

Vineri, 11 decembrie, într-o seara frumoasă de decembrie a avut loc Cercul de Donatori Ţara Făgăraşului, ediţia a Va. Împreună am reușit să strângem promisiuni de plată în valoare de 15 595 de lei, depășind astfel bugetele inițiale ale celor 3 proiecte prezentate. Astfel, organizațiile pot oferi mai mult oamenilor cu care lucrează sau pot extinde perioada proiectului lor. Am fost peste 67 de oameni care am reuşit, într-o singură seară, să sprijinim:

Trupa de dans Hansel şi Gretel – cei 4595 lei promişi îi vor ajuta pe copiii trupei de dans să participe la următoarele competiţii la care s-au calificat. Grupul şi-a propus ca prin dans să clădească noi generaţii care să ştie cum să-şi controleze teama şi emoţiile în competiţii, să înveţe să lucreze în echipă şi să crească într-un mod sănătos şi armonios. Despre activitatea trupei Hansel si Gretel poţi citi aici.

Ioana Haşu a mobilizat pentru proiectul Rezistenţa Anticomunistă din Munţii Făgăraş, expoziţie de fotografii şi documente, promisiuni pentru 6000 de lei şi astfel va reuşi să creeze un spaţiu în care făgărăşenii participanţi şi martori ai Rezistenţei să aibă acces la surse legate de cele mai dramatice momente ale propriei vieţi. Acest spaţiu îşi propune să devină şi cadru de întâlnire între cei care au trăit rezistenţa şi generaţiile următoare, care încă nu au aflat despre ea, ceea ce va determina consolidarea dialogului şi solidarităţii între generaţii.

Despre Rezistenţa Anticomunistă din Munţii Făgăraş poţi afla mai multe detalii aici.

Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului şi Casa Municipală de Cultură Făgăraş au strâns promisiuni de plată pentru organizarea unei ediţii a Taberei Internaţionale de Muzică, în valoare de 5000 de lei care va reuşi să contribuie la consolidarea comunităţiilor din Ţara Făgăraşului prin intermediul muzicii, mai exact, a utilizării instrumentelor muzicale şi să readucă în viaţa comunităţiilor din Ţara Făgăraşului utilizarea instrumentelor muzicale.

Despre Tabăra Internatională de Muzică poţi citi aici.

Cercul de Donatori este organizat de Fundația Comunitară Ţara Făgăraşului sub egida The Funding Network şi este susţinut la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

[/fusion_text][/fullwidth]