Fundația Comunitară Țara Făgărașului este gazdă pentru inițiative și proiecte de impact în comunitate. Punem la dispoziția grupurilor de inițiativă infrastructura juridică și contabilă pentru desfășurarea proiectelor acestora. Le oferim cadrul în care pot primi donații și spon sorizări pentru activități concrete, cu impact în comunitatea locală.

În iulie 2016, la poalele Munților Făgăraș, a avut loc Xperiment in Transylvania prin care s-a urmărit:

• promovarea diversităţii, consolidarea identităţilor culturale și istorice şi conservarea tradiţiilor brașovene, prin mijloace moderne şi alterna tive;
  • promovarea şi dezvoltarea creaţiei contemporane şi susţinerea creatorilor brașoveni, inclusiv a artiştilor debutanţi brașoveni;
  • afirmarea valorilor cultural-artistice braşovene în circuitul cultural național și internațional şi promovarea dialogului intercultural;
  • dezvoltarea și susţinerea turismului cultural în județul Brașov;
  • promovarea culturii ca mijloc pentru incluziunea socială a copiilor și tinerilor defavorizați și a celor cu nevoi speciale.

La In Transylvania nu doar muzica este elementul cheie, ci și activitățile în aer liber, relaxarea precum și obiectivele turistice din Țara Făgărașului și traseele de pe creasta Munților Făgăraș.