100.00% Îndeplinit
2,000.00 lei donated of 2,000.00 lei goal
1 Donors
Campaign has ended

Încheiem seria “Jurnalist penru fapte bune” cu ultimile două articole scrise de Daria Nistor şi Ştefania Pică, pe care le felicităm pentru talent şi modul deosebit în care au abordat fiecare subiect în parte.

Daria ne-a spus  povestea  Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Canaan şi am rămas impresionaţi de dedicarea celor care au grijă de acei copii speciali.

Ştefania a ales să scrie despre iniţiativa unui grup de oameni pasionaţi de munte care vor să reconstruiască Cabana Urlea din Munţii Făgăraşului precum şi altele asemenea, din drag  şi respect pentru natură şi oameni.

Vă mulţumim, fete dragi, şi vă dorim să daţi de veste în continare despre cât mai multe fapte bune din comunitate pentru comunitate!

Cele doua câștigătoare a Burselor de Jurnalist de Fapte Bune ediția 2018, Daria Nistor și Ștefania Pică, au finalizat primele articole.

Daria Nistor,s-a născut în Brașov, oraș de munte, situat la poalele Tâmpei și este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național “Dr.Ioan Meșota” din Brașov.
”Mi-am descoperit pasiunea pentru scris, pentru literatura, în urma cu câțiva ani și astfel am  participat la câteva concursuri de creație literară finalizate cu rezultate foarte bune. Însă, proiectul sufletului meu, este acesta, legat de Țara Făgărașului, întrucât copilăria mea a fost petrecuta in aceasta zona, mai exact in Sercaia, la bunici.”

Ștefania Pică, 16 ani, elevă a Colegiului Național Radu Negru Făgăraș și membră a echipei YouthBank Făgăraș are pasiune pentru oameni și schimbare. Îi place să ajute de fiecare dată când e nevoie și să citească cărți cu și despre oameni, fiind interesată de complexitatea regăsită în fiecare. O pasiune ce se remarcă la ea este scrisul, care este modul ei preferat de a transmite idei și mesaje într-un scop bun, ajungând la oameni pe o cale mai profundă.

Prima sesiune de finanțare a fondului ”Orașul în Vitrină” a însemnat organizarea a 3 ateliere creative cu invitați din toate colțurile țării și lansarea a 2 burse de jurnalism „Jurnalist pentru Fapte Bune” pentru tinerii din Făgăraș.

Inițiativa ”Orașul în Vitrină” a fost menționată în cadrul Anualei de Arhitectură București 2015, la secţiunea arhitectură participativă şi acţiuni civice.

Jurnalist de fapte bune – atelier de scriere creativă și jurnalism

| 18 august 2016 | Casa de Cultură Făgăraș cu Svetlana Cârstean

Program de burse și mentorat “Jurnalist de fapte bune”

Bursele de jurnalism „Jurnalist pentru fapte bune” au fost acordate de Fundația Comunitară Țara Făgărașului prin fondul ”Orașul în Vitrină” celor interesați de documentarea și propagarea poveștilor despre inițiative civice locale și oameni implicați din zonă.

Bursele în valoare de 1.000 de lei fiecare – bani destinați pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de documentarea și redactarea a minimum 3 articole despre inițiative civice din Țara Făgărașului, pentru perioada 8 septembrie 2016 – 8 noiembrie 2016. Au fost selectați 2 jurnaliști:

1. Miruna Lupu cu articolele: Boholț și tradiții, Lia Fluieraș pictează cu sufletul, Dăruiește bucurii cu sufletul.
  2. Sebastian Dan cu articolele: Salvarea bisericii fortificate din Felmer, Nelu Avram – profesorul care a resuscitat oina la Recea, Parcul Național Făgăraș – un proiect unic în Făgăraș.

Articolele pot fi citite aici: www.incredereinfagaras.ro/blog/

Articole scrise de Sebastian Dan:

Articole scrise de Miruna Lupu: