Implică-te în comunitate

Cum te implici ca persoană fizică:

Un fond numit  este modalitatea prin care persoane fizice sau companii locale pot susţine cauze din comunitate. Puteţi crea un fond care să vă poarte numele, care va aduce o valoare adăugată în comunitate prin sprijinirea unei cauze aleasă de dumneavoastră.

Înfiinţaţi un fond memorial în amintirea unei persoane dragi sau care are o însemnătate aparte pentru dumneavoastră.

Cum mai poți dona:

• Direct la sediul FCTF din Str. Republicii, Nr. 3, Făgăraș;
  • Prin virament bancar în contul FCTF, IBAN: RO42RNCB0472136508350001 deschis la Banca Comercială Română, agenția Tăbăcari, Cod Fiscal 32085641;
  • Online (ÎN CURS DE IMPLEMENTARE);

1. Dacă reprezinți o companie, ne contactezi oricând pe parcursul anului, ne cunoaștem și îți povestim ce lucruri frumoase putem face împreună pentru comunitate;
  2. Semnăm un contract de sponsorizare prin care compania declară că direcționează 20% din impozitul de profit (limitat de 3 la mie din cifra de afaceri) până la sfârșitul anului;
  1. În anul următor, din impozitul pe profit datorat statului, ți se scade suma pe care ne-ai oferit-o ca sponsorizare.

De ce este prevederea 3‰ importantă pentru angajatori?

Prevederea 3‰ (3 la mie) se adresează companiilor din România, plătitoare de impozit pe profit. Mai exact, din impozitul pe profit, pe care trebuie să îl plătești ca persoană juridică statului, poți alege să direcționezi 20% către Fundația Comunitară Ţara Făgăraşului, care derulează proiecte pentru dezvoltarea comunității. Pentru a putea fi scăzută din impozitul pe profit aferent anului fiscal în curs, deci pentru a nu îți afecta profitul net anual, suma redirecționată nu poate fi mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri, iar plățile trebuie făcute până la 31 decembrie. Astfel, doar îi comunici statului modul în care vrei să fie cheltuită o parte din impozitul tău.