Înființarea FCTF

Povestea infiinţării Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului a început cu 24 de oameni care au înţeles că o comunitate, oricât de mică,  va avea întotdeauna resure proprii care să o ajute să-si îmbunătăţeasca existenţa; cu 3 oameni de cultură care ţin la Ţara Făgăraşului şi, în primul rând, cu o comunitate generoasă care a înţeles că e important să se organizeze pentru că să se poată îngriji de propria dezvoltare.

Am propus locuitorilor din zonă, înfiinţarea Fundaţiei Comunitare pentru că suntem convinşi că aceasta este  una dintre cele mai interesante forme de organizare în cadrul căreia se poate manifesta o comunitate. A fost un adevărat exerciţiu de implicare civică, o adevărată reuşită în timp record!

Prin donaţiile celor din comunitate, am reuşit în două luni să mobilizăm jumătate din patrimoniul necesar înfiinţării Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului, adică 37.500 lei, de la 120 de donatori individuali şi 7 companii locale. Acest lucru a fost posibil prin organizarea a 3evenimente: Gala comunităţii care a beneficiat de susţinerea celebrului violoncelist Răzvan Suma, un concert cu Tenorul Vlad Miriţă care a avut loc într-un spatiu neconvenţional – Gara Făgăraş şi un eveniment monden care a fost oferit de Ellie White.

Le mulţumim pe aceasta cale celor care au participat la aceste evenimente şi care sunt primii donatori, cei care au făcut posibilă înfiinţarea Fundaţiei ComunitareŢara Făgăraşului!  Cu deosebită apreciere mulţumim lui Răzvan Suma, Vlad Miriţă şi EllieWhite pentru darul deosebit pe care l-au făcut comunităţii din Ţara Făgăraşului.

Cu ajutorul sumei atrase am reuşit să obţinem o finanţare de la Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, care a dublat suma strânsă cu încă 37.500 de lei. Astfel, la început de iunie 2013 am demarat procedurile legale pentru înfiinţarea Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului, care deserveşte aproximativ 145 de mii de oameni din Ţara Făgăraşului şi zonele adiacente printre care: Zărneşti, Dumbrăviţa, Rupea.

Existenţa Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului este o invitaţie la implicare prin care fiecare dintre noi poate iniţia şi contribui la crearea unei comunităţi aşa cum ne-o dorim!