Cu ajutorul dumneavoastră am reușit un lucru extraordinar pentru Țara Făgărașului: Înființarea Fundației Comunitare Țara Făgărașului. Fundaţia este una dintre cele mai interesante forme de organizare în cadrul căreia se poate manifesta o comunitate. Ne-am propus acest lucru ca un exercițiu de implicare civică și am reușit să îl finalizăm în timp record!

Comunitatea noastră a fost extrem de receptivă la planul de atragere de fonduri propus public prin intermediul mai multor acțiuni și am reușit, în numai o lunăși jumătate, cu susținerea Asociației pentru Relații Comunitare, să atragem capitalul necesar pentru înființare: 75.000 de lei.

Indiferent că vorbim de gale comunitare, concerte în spații neconvenționale, evenimente mondene, marketing individual și corporate sau campanii on-line, am adunat din interiorul comunității noastre 37500 de lei. Cu ajutorul acestei sume am reușit să atragem o finanţare specială de înfiinţare de la Programul Național de Dezvoltare a Fundațiilor Comunitare în România prin Fundația pentru Parteneriat, care ne-a dublat suma strânsă cu încă 37500 de lei. Astfel, la începutul lunii iunie 2013 am demarat procedurile pentru înființarea Fundației Comunitare Țara Făgărașului, care va deservi aproape 180 de mii de oameni (Țara Făgărașului de la Turnu Roșu la Poiana Mărului și zonele adiacente printre care: Zărnești, Dumbrăvița, Rupea, Apold și Agnita).

Vă mulțumim pe această cale pentru implicare, fiecăruia în parte! Fundația Comunitară este un mecanism care oferă șansa ca susținerea Țării Făgărașului și a zonelor adiacente să fie un exercițiu activ de implicare civică, de încurajare a inițiativei și spiritului comunitar local, de conectare a oamenilor cărora le pasă cu acele cauze care contează, fac diferența și pot schimba ceva în bine.

Fundația Comunitară Țara Făgărașului există pentru că, iată, s-a dovedit încă o dată: Țara Făgărașului există și este mai activă și implicată ca oricând!

Banii donați au constituit capitalul social necesar Înființării Fundației Comunitare. Aceștia vor fi dirijați spre primele cauze-proiect cu care am anunțat public că plecăm la drum: burse, o intervenţie de artă contemporană în Piaţa Republicii, demararea campaniei de mediu “ Înfiem copacii din Țara Făgărașului! “(PRO educație, ecologizare, împădurire și împotriva defrișărilor), susținerea Spitalului Municipal „Dr. A. Tulbure” Făgăraș și consolidarea Fundației Comunitare Țara Făgărașului.

Acțiunile de atragere de fonduri nu se opresc aici, acestea vor reprezenta o constantă a activităților FCTF, în egală măsură cu identificarea, propunerea și implementarea, cu ajutorul comunității, a altor cauze şi proiecte.

Mulțumim în special tuturor donatorilor individuali. Mulţumiri speciale tuturor sponsorilor: Royall Security Făgăraș, Drumea Zosim Întreprindere Individuală, Domeniul Coroanei Segarcea, Terravital, Expert Cleaning, Florăria Frezia. Programului Național de Dezvoltare a Fundaţiilor Comunitare în Romania prin Asociația pentru Relații Comunitare şi Fundaţia pentru Parteneriat, autoritățiilor locale, Ellie White, tenorului Vlad Miriță, violoncelistului Răzvan Suma, pianistului Alexandru Burcă, domnilor Nicu Goia și Eduard Fărcaș.

Parteneri media: Radio Star Făgăraș, Bună Ziua Făgăraș, Făgăraș TV, bzf.ro, Nova Tv Făgăraș, Gazeta satelor, tarafagarasului.eu .

ECHIPA FUNDŢIEI COMUNITARE ŢARA FĂGĂRAŞULUI

Membrii Fondatori: Adriana Socol, Alina Zară, Andreea Cristea, Andreea Mija, Carmen Ciora, Constantin Luca, Daniela Graură, Florina Peptea, Horia Comaniciu, Janos Torok, Oana Mitea, Rodica Podosu, Ștefan Cibian.

Membrii Consiliului Director: Daniela Graură ( președinte), Oana Mitea (vicepresedinte), Andreea Mija ( trezorier) Andreea Cristea ( Membru CD) , Carmen Ciora ( membru CD) Janos Torok (membru CD). Coordonator departamentul imagine și comunicare: Alina Zară.

Inițiativa noastră este susținută de Programul Național pentru Înființarea fundaților comunitare în România, program inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) și susținut de Fundația PACT și Fundația pentru Parteneriat. Asociația pentru Relații Comunitare susține înființarea Fundației Comunitare Ţara Făgărașului cu toate aspectele logistice care țin de strângerea de fonduri și realizarea de contracte. Astfel ARC a deschis un cont care va fi folosit pentru strângerea patrimoniului inițial necesar înființării Fundației CTF. Dorim să mulțumim și pe această cale Asociației pentru Relații Comunitare si partenerilor pentru întreg sprijinul acordat!