Music Camp Internațional este un program de transformare socială prin muzică. Nu este vorba atât de dezvoltarea muzicienilor, cât și de dezvoltarea unor cetățeni responsabili, plini de compasiune. În timpul celor 6 zile de implicare intensă a muzicii în instruirea corului și instru mentelor, încheiată cu un concert spectaculos, însoțit de orchestre simfonice de vârf, copiii sunt inspirați să stabilească obiective înalte, să dezvolte disciplina și capacitatea de a lucra împreună în echipă.

Prima ediţie a taberei internaţionale de muzică din Ţara Făgăraşului a avut loc în luna iulie a anului 2016. S-au înscris peste 200 de copii, cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani. Copiii înscrişi au provin din toată Ţara Făgăraşului, respectiv din Lisa, Bucium, Viştea, Drăguş, Şoarş,  Şona, Părău şi Făgăraş.

Aşadar, timp de o săptămână aceştia au descoperit tainele mai multor instrumente muzicale. Cursurile s-au desfăşurat în incinta Şcolii Gimnaziale numărul 1 iar evenimentul s-a finalizat cu organizarea a doua concerte. Primul, de la ora 17.00 la Casa de Cultură la care au participat părinţii copiilor, iar cel de-al doilea a avut loc la Catedrala din Făgăraş pentru toţi făgărăşenii. Copiii au fost însoţiţi de instrumentişti profesionişti, spectacolul fiind dirijat de Constance Ruth Fortunato, preşedinta Asociaţiei Music Camp International.

Prima tabără internaţională de muzică a fost organizată în oraşul nostru de Casa Municipală de Cultură Făgăraș, Asociația Music Camp Internațional, Fundația Comunitară Țara Făgărașului.

Evenimentul a fost cofinanțat de Casa municipală de Cultură Făgăraș și Consiliul Județean Brașov.