FCTF  în  parteneriat cu compania PLASTIMO MARINE ROUMANIE SRL a lansat în perioada 17 februarie – 27 martie 2014 Fondul Plastimo pentru Burse de Excelenţă şi Studiu.  În acestă perioadă copii şi tinerii care studiază la o unitate de învăţământ din Făgăraş şi care au performanţe deosebite într-un anumit domeniu: artistic, ştiinţific, sportiv, etc au fost invitaţi să aplice pentru o bursă din acest fond.

Au aplicat în perioada menţionată 16 elevi făgărăşeni, iar în urma evaluării lor pe baza formularelor trimise şi a interviurilor cu  comitetul de evaluare format din:  profesor – Gheorghe Roşculeţ, Janos Torok – director Plastimo Marine Roumanie, Daniel Croitoru – membru MENSA România, Marius Boamfa – inginer la Philips Olanda si Oana Mitea- director executiv FCTF, au fost selectaţi pentru a primi o Bursă de Excelenţă Şi Studiu următorii elevi:

–              Culda Carla Andreea – o bursă în valoare de 3500lei

–              Husac Felix – o bursă în valoare de 3500lei

–              Novac Andrei – o bursă în valoare de 1000lei

–              Aron Diana Maria – o bursă în valoare de 1000lei

–              Lungu Silviu Ilie – o bursă în valoare de 1000lei

–              Vieru Madalina – o bursă în valoare 500lei

Un vechi proverb spune: dă-i omului un peşte şi îl vei hrăni pentru o zi, învaţă-l să pescuiască şi se va hrăni o viaţă. Eu cred că un pescar bun se descurcă la fel de bine să pescuiască şi cu ultimul model de undiţă şi cu un băţ simplu de care leagă un cârlig. Pentru că succesul lui nu vine în primul rând de la echipament, ci de la pasiunea pe care o investeşte în ceea ce face. Şi tot pasiunea îl va duce şi către echipamentul potrivit de care are nevoie. Aceşti tineri care primesc o bursă de excelenţă din Fondul Plastimo, dezvoltat prin contribuţia companiei pe care o conduc şi gestionat de către Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului, sunt elevi obişnuiţi care au rezultate remarcabile. Ei au ajuns la aceste rezultate pentru că au înţeles, ei şi părinţii lor, că e important să investeşti timp şi resurse într-o educaţie consistentă.„ – Janos Torok, Director Plastimo Marine Roumanie.

VEZIFOND