Cea de-a 9-a ediție a Cercului de Donatori va avea loc pe 10 august la Făgăraș. Iată care sunt cele trei cauze înscrise ce au nevoie de sprijin pentru implementarea activităţilor propuse.
Primul proiect are ca scop înfiinţarea unui club sportiv pentru micii karateka din Mândra şi Făgăraş antrenaţi de Iuliana Piticaş. Ea îşi propune să facă demersurile necesare pentru a funcționa în formă legală, a capitaliza toate rezultatele sportivilor și să găsească sponsori în susţinerea activităţilor viitoare ale sportivilor. Micii karateka din Mândra şi-au început antrenamentele în anul 2015, participând la competiţii şi reuşind să urce pe podium în repetate rânduri. În acest scop le-au fost de ajutor si fondurile obtinute în urmă cu doi ani la Cercul de Donatori organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, cu care au achiziţionat echipamente sportive pentru desfăşurarea antrenamentelor.

Înscris pentru a doua oară la Cercul de Donatori este Clubul Sportiv Municipal Făgăraş care îşi propune să promoveze “Făgăraş Handbal Cup”, astfel încât de la ediție la ediție să crească numărul echipelor în mod semnificativ. Marius Marocico, antrenorul echipei de handbal, consideră că este nevoie, poate mai mult ca niciodată, de asigurarea condiţiilor materiale necesare pentru practicarea sportului de performanţă şi atragerea tinerilor către astfel de activităţi. La cursurile organizate gratuit de Clubul Sportiv Municipal Făgăraș participă peste 100 de copii, iar membrii şi susţinătorii lor îşi doresc ca aceștia să beneficieze de tot sprijinul  pentru că doar asa pot crește generații sănătoase care să facă performanță pentru orașul nostru.

“Ajută un elev bun la învăţătură să-și continue studiile” este îndemnul nostru pentru a susţine continuitatea Fondului de Burse, prin intermediul căruia Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului şi Radio Star, alături de donatorii implicaţi, încurajează continuarea studiilor preuniversitare, susțin performanţa şcolară şi extrașcolară precum şi dezvoltarea personală a elevilor.
Ne propunem să sprijinim generațiile viitoare de tineri care, prin aportul lor, pot dezvolta economic și cultural comunitatea din care fac parte. Prin acest Fond, oferim oportunitatea tinerilor cu o situație financiară precară să devină o componentă activă a comunității în care trăiesc. Acest lucru se va realiza prin oferirea unui sprijin financiar şi prin medierea unei relaţii de mentorat. Tinerii reprezintă una dintre bogăţiile Ţării Făgăraşului, iar prin educație ei devin membri ai comunităţii, ce pot influenţa pozitiv soarta acesteia.

Vino și tu alături de aceşti oameni pasionaţi, de copiii şi tinerii dragi din Ţara Făgăraşului, care au nevoie de toată susţinerea noastră!