Începem săptămâna cu vești bune! YouthBank Făgăraș a dat startul concursului de finanțare!

Asta înseamnă că în perioada 23 februarie – ­13 martie așteptăm proiecte ale liceenilor din Făgăraș, care pot primi finanțare în valoare de până la  2.000 lei pentru ideile lor.

Mai multe detalii despre procedura de aplicare găsiți mai jos:

În perioada octombrie 2014 – februarie 2015, echipa YouthBank Făgăraș, formată din 12 liceeni, a creat un fond în valoare de 14.000 lei. Mecanismele implementate de echipa YouthBank Făgăraș, au fost următoarele: participat la concursul Bikeathon, vânzare de felicitări de Crăciun, o actiune de atragere de fonduri prin organizarea Târgului de Halloween, o acțiune de atragere de fonduri prin participarea la Târgul de Crăciun organizat la Cetatea Făgărășului de către Primaria Făgărăș, doua evenimente culturale – Seara filmelor ­ și au obținut sponsorizări,  reușind sa mobilizeze suma totală de 8.653 lei, dintre care 7.250 lei au intrat în fondul YouthBank, 1.403 de lei fiind folosiți pentru acoperirea costurilor administrative ale programului.

Anul acesta, partenerul național al programului, BRD­ Groupe Societe Generale, a decis să acorde o sumă de 6.750 lei pentru a completa fondul YouthBank Făgăraș, în vederea creșterii impactului programului în comunitatea făgărășene.

Din fondul creat, vor fi acordate finanțări cu valorea de pâna la 2000 lei, pentru proiecte propuse de către liceenii din Făgăraș. Pentru a putea accesa aceste finanțări, echipe de minim 3 liceeni trebuie să completeze un formular de aplicare, pe care îl pot descărca de pe http://fagaras.youthbank.ro/

Pentru că majoritatea beneficiarilor finanțărilor YouthBank sunt minori, trebuie să existe un cadru care să le permită acestora să își desfășoare activitatea și să își implementeze proiectul, în conformitate cu legile în vigoare.

De aceea, proiectul trebuie să fie găzduit de o organizație non­-profit/școală. Mai multe detalii despre rolul organizației gazdă puteți afla pe site­ul http://fagaras.youthbank.ro/

Proiectele propuse de către liceeni vor trece printr-­un proces complex de selecție, coordonat de echipa YB Făgăraș. Proiectele selectate pentru finanțare vor fi implementate în perioada 30 martie – ­1 iunie 2015.

Descărcați ghidul de finanțare de pe site http://fagaras.youthbank.ro/ pentru mai multe detalii.