Marți, 16 august 2016

Spune povestea comunității tale! Atelier de video storytelling pentru comun – ziua 1

Atelierul se adresează amatorilor si entuziaștilor care își doresc sa învețe ABC-ul poveștilor video documentare dar si reprezentanților ONG-urilor care vor sa spună povestea beneficiarilor sau vor sa atragă fonduri pentru organizația lor. Atelierul este susținut de Mihai Andrei Leaha, antropolog vizual, regizor de film documentar și producător la Triba Film.

Organizat de: Asociația CEVA (Centrul pentru Educație Vizuală și Antropologică).

Miercuri, 17 august 2016

Spune povestea comunității tale! Atelier de video storytelling pentru comun – ziua 2

Training pentru Lider Award – ziua 1

The Duke of Edinburgh’s International Award este liderul programelor de dezvoltare personală şi se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani. Liderii au rolul de a îndruma tinerii in cadrul programului. Ne dorim ca in zona Tarii Făgărașului cat mai mulți tineri să aibă acces la program, astfel invităm persoanele care doresc sa devina lider in cadrul programului Award sa se înscrie. Trainingul va fi susținut de Ruxandra Florescu și Florentina Jelea de la Fundația the Duke of Edinburgh’s International Award Romania.

Organizat de: AVE – Asociația pentru Valorizarea Educației și Fundația Comunitară Țara Făgărașului.

Joi, 18 august 2016

Spune povestea comunității tale! Atelier de video storytelling pentru comun – ziua 3

Training pentru Lider Award – ziua 2

Jurnalist de fapte bune – atelier de scriere creativă și jurnalism

Atelierul se adresează tinerilor pasionați de scriere creativă, care vor să afle noțiuni elementare de jurnalism, jurnaliștilor și coordonatorilor de proiecte interesați de dezvoltarea lor profesională, cât și persoanelor dornice să dea voce inițiativelor pozitive din jurul lor. Atelierul este susținut de Svetlana Cârstean, scriitoare. Ulterior atelierului se lansează bursele „Jurnalist pentru fapte bune”, iar poveștile documentate vor fi publicate în Harta Inițiativelor Civice.

Organizat de: MKBT: Make Better și Fundația Comunitară Țara Făgărașului, cu sprijinul grupului de inițiativă Orașul în Vitrină.

Vineri, 19 august, 2016

Întâlnirea cu diaspora din Țara Făgărașului de la ora  19:00 în Crama Cetății Făgăraș

Făgărășenii din diaspora, re-întorși acasă pentru vacanță și sărbători, sunt invitați să participe la o întâlnire și discuție cu primarul Municipiului Făgăraș și alți reprezentanți ai comunității locale. Evenimentul își propune să sprijine reconectarea făgărășenilor din diaspora la localitățile de baștină din Țara Făgărașului și să identifice așteptările și interesul diasporei în a se implica în mersul lucrurilor de-acasă.

Organizat de: Re>Patriot, proiect al Romanian Business Leaders, cu sprijinul Primăriei Municipiului Făgăraș, al MKBT: Make Better și al Fundației Comunitare Țara Făgărașului.

Intrarea liberă de la ora  19:00 în Crama Cetății Făgăraș (intrarea se face prin curtea interioară a cetății)

Sâmbătă, 20 august 2016

8 ore peste program pentru o cauză bună

8 ore peste program pentru o cauză bună) este o zi în care profesioniști în diferite domenii lucrează împreună pentru a oferi soluții câtorva inițiative frumoase și cu potențial din comunitate. Între orele 11 și 19, 4 echipe de voluntari specializați în marketing, comunicare, resurse umane, IT, peisagistică sau management rezolvă 4 teme punctuale propuse de organizații non-profit din Țara Făgărașului.

Organizat de: Fundația Comunitară Țara Făgărașului, cu sprijinul MKBT: Make Better.

Înscrieri pentru experți voluntari aici, iar cauzele înscrise aici.

Duminică, 21 august 2016

Contact:

Iulia Tătaru, Fundația Comunitară Țara Făgărașului

Tel: 0734 047 672 și e-mail: iulia.tataru@fundatiactf.ro

ZVÎC 2016 este un eveniment organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, MKBT:Make Better, Primăria Făgăraș și Casa Asociațiilor și Fundațiilor, desfășurat în perioada 15-21 august 2016 în Făgăraș. Evenimentul își propune să aducă în prim plan inițiativele societății civile din zonă, oglindind activitatea lor curentă, nevoile de dezvoltare pe care acestea le au și energia investită în dezvoltarea locală.