Concursul de MTB de tip open prin care se strâng fonduri pentru cauze din comunitatea locală Bikeathon Țara Făgărașului și-a ales, prin juriul desemnat, proiectele pentru care se pedalează la ediţia a VIII-a, ce va avea loc în 18 și 19 septembrie 2021. Astfel, bicicliștii pot alege pe care dintre proiecte să le sprijine pedalând și atrăgând susținere din comunitate și prin sponsori. Înscrierea bicicliștilor se face în perioada 15 aprilie – 3 septembrie 2021 prin completarea formularului online de pe site alegând cursa dorită și proiectul susținut.

La această ediție s-au înscris 12 proiecte. Dintre acestea, unul s-a retras și unul nu a putut fi validat din cauza neîndeplinirii condițiilor din Regulament, astfel încât juriul a validat 10 proiecte pentru Bikeathon Țara Făgărașului 2021. Acestea sunt:

  • Chemarea stejarului. Depus de Fundația Conservation Carpathia și Ferma de Biodiversitate Cobor, vizează replantarea de stejari individuali cu ajutorul zilierilor angajați din satul Cobor, asigurarea protecției puieților prin monitorizarea plantației între 3 și 5 ani pentru a se asigura de viabilitatea acestora, inventarierea, curățarea și monitorizarea puieților. Obiectiv: 5.000 lei.
  • Susține Motivation! #SchimbăPovestea copiilor și adulților în scaune rulante din Țara Făgărașului. Depus de Fundația Motivation Romania, vizează ca 5 persoane cu dizabilități locomotorii din Țara Făgărașului să primească un echipament de mobilitate corespunzător, care le va permite să redevină independenți, iar 50 de copii din zonă să învețe despre abilitățile și drepturile persoanelor cu dizabilități. Obiectiv: 5.150 lei.
  • Clipe speciale pentru oameni speciali. Depus de Societatea de binefacere DIAKONIA Făgăraș, vizează ca 10 persoane cu dizabilități și posibilități financiare limitate ce provin din centrele „Casa bucuriei” din Șoarș și „Betleem” din Făgăraș să aibă parte de trei zile de vacanță la Căciulata în octombrie 2021. Obiectiv: 8.200 lei.
  • Dotare cameră senzorială la Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități „Sf. Nectarie” Făgăraș. Depus de Asociația de Dezvoltare Integrată a Făgărașului, vizează echiparea unei camere senzoriale Snoezelen, spațiu relaxant care ajută la reducerea agitației si anxietății, pentru copiii cu deficiențe de dezvoltare, probleme de învățare și comportamentale. Obiectiv: 12.000 lei.
  • Tabere sportive și educative în natură. Depus de ACS Masaki Făgăraș, vizează organizarea de 3 tabere cu copii în satul Rucăr (în lunile iunie, iulie și august 2022, fiecare a câte 30 de copii), cu activități sportive (karate, tir cu arcul, tehnici de autoapărare, canotaj, pescuit), descoperirea florei (recunoașterea plantelor medicinale și a ciupercilor, studiatul lemnului) și faunei (studiul speciilor de păsări din zonă și a celei mai mari familii de castori din Europa). Obiectiv: 8.000 lei.
  • Mini-biblioteci în fiecare salon din Pediatria Făgăraș. Depus de Împreună pentru Făgăraș, vizează dotarea cu mini-biblioteci a fiecărui salon pentru ca atât copilul internat, dar și aparținătorul lui să aibă la îndemână cărți și materiale educative adaptate vârstei, cu ajutorul cărora să treacă mai ușor peste perioada internării, mai ales pentru cei care nu pot avea acces la camera de joacă din secție. Obiectiv: 6.500 lei.
  • ArtEco. Depus de YouthBank Țara Făgărașului, vizează ca două ziduri din Municipiul Făgăraș să fie înfrumusețate cu sprijinul a doi artiști naționali prin crearea unui context de interacţiune directă între ONG-uri şi cetăţeni. De asemenea, echipa Youthbank își propune să crească gradul de conștientizare în rândul comunității în ceea ce privește importanța păstrării curățeniei pe malul râului Olt, prin amplasarea unor pancarde informative. Obiectiv: 8.000 lei.
  • Șura recreativă Văleni. Depus de Echipa de cateheză și filantropie „Sfânta Teodora” din cadrul Parohiei Ortodoxe Române Văleni, comuna Jibert, vizează restaurarea șurii Casei Parohiale pentru a folosi spațiul pentru activitățile și atelierele copiilor din localitate. Obiectiv: 3.500 lei.
  • Pass the Voice – program dedicat părinților copiilor cu autism. Depus de Autism Voice, vizează să ajute 150 de familii din zonă care au copii diagnosticați cu tulburări de spectru autist, astfel ca părinții să asimileze informații pentru creșterea calității vieții familiei și a nivelului de educare și recuperare necesare copiilor în integrarea socială, creșterea implicării și relaționării cu propriul copil. Obiectiv: 12.000 lei.
  • Turneu folk brașovean. Depus de Grupul Vocelis, vizează promovarea și revitalizarea muzicii folk, identificarea și promovarea de noi artiști locali în organizarea și desfășurarea de spectacole cu acest specific în mai multe localități din țară, în Țara Făgărașului fiind vizate orașele Făgăraș și Victoria. Obiectiv: 8.000 lei.