Făgăraș, decembrie 2022 – Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) și Fundația Conservation Carpathia au selectat cei 10 elevi de gimnaziu care vor beneficia de sprijin financiar prin Bursele Carpathia, parte a Fondului Carpathia pentru Educație și Natură.

Cei 10 bursieri sunt elevi în clasa a VII-a la școlile din Arpașu de Jos, Drăguș, Hârseni, Lisa, Recea, Sâmbăta de Sus, Șinca Veche și Ucea. Valoarea unei burse este de 2.500 de lei, iar pe lângă sprijinul financiar, elevii vor avea ocazia să participe și la activitati de cunoastere a naturii la Centrul de Activități și Explorarea Naturii Richita.

Școala Nume și prenume
Arpaș Sprâncenatu E.
Drăguș Sucaciu M.
Hârșeni Dobolita A.
Lisa Humangiu S.
Recea Oancea R.
Recea Robu O.
Sâmbăta de Sus Miclea R.
Sâmbăta de Sus Sandu P.
Șinca Veche Moldovan R.
Ucea Ghindea S.

Bursele vor putea fi folosite pentru: echipamente care asigură calitatea experienței educaționale, transport școlar, manuale, culegeri, rechizite, cursuri de perfecționare, cazare/cămin, cantină, participarea la concursuri/tabere educaționale, obținerea unor certificate de limbă sau de alte competențe, etc. De asemenea, elevii vor trebui să folosească cel puțin 20% din valoarea bursei pentru pregătirea la disciplinele biologie și geografie.

„Ne bucurăm să îi cunoaștem pe cei mai noi bursieri ai Fundației Comunitare Țara Făgărașului și abia așteptăm să vedem cum interesul lor pentru ecologie o să-i transforme în lideri ai comunității noastre de mâine. La Fundație credem că susținerea următoarele generații este cea mai bună investiție comunitară, pentru că ne dă tuturor instrumentele să construim aici, în Țara Făgărașului, o viață mai bună pentru toți membrii comunității locale. Vreau să le mulțumesc tuturor elevilor care au participat la procesul de selecție și să îi felicit pe cei 10 care vor beneficia de sprijin prin Fondul Carpathia pentru educație și natură. De asemenea, le mulțumesc și prietenilor noștri de la Fundația Conservation Carpathia, care susțin acest fond și cărora le suntem recunoscători pentru implicarea în comunitate!” a declarat Adelina Iancu, Manager de proiect al Fundației Comunitare Țara Făgărașului.

Fondul Carpathia pentru Educație și Natură este un program anual de finanțare care oferă granturi nerambursabile și burse grupurilor de inițiativă și elevilor din comunitățile din Țara Făgărașului. Programul este susținut de Fundația Conservation Carpathia, iar scopul acestuia este creșterea interesului pentru protecția naturii și îmbunătățirea calității vieții în Țara Făgărașului, prin sprijinirea inițiativelor din domeniul educației.

Prin Bursele Carpathia, parte a programului de finanțare, FCTF și Fundația Conservation Carpathia își propun să descopere și să susțină elevii cu rezultate școlare deosebite, care arată interes pentru domeniile legate de conservarea biodiversității și ecologie.

Pentru mai multe informații despre Bursele Carpathia, vă invităm să vizitați www.fundatiactf.ro