Alte inițiative susținute

Fundaţia Comunitară Ţară Făgăraşului este gazdă pentru proiectele de impact în comunitate. Punem la dispoziţia grupurilor de iniţiativă infrastructura juridică şi financiar contabilă pentru desfăşurarea  proiectelor acestora. Le oferim cadrul în care pot primii donaţii şi sponsorizări pentru activităţi concrete, pot raporta transparent modul în care aceste contribuţii sunt cheltuite.

Fundația Mihai și Maria Frățilă – FMMF

FMMF este o fundaţie de familie a cărei scop este de a inova şi crea valoare adăugată prin îmbinarea experienţei generaţiilor anterioare cu viziunea, pasiunea şi implicarea activă a generaţiilor actuale şi viitoare.

Prin Fundația Mihai și Maria Frățilă, în 2017 s-a propus renovarea unei șuri – @ Home in Făgăraș, a cărei promotor este Ștefan Cibian. Aceasta va crea oportunitatea de a dezvolta cultura, inițiativa civică și participativă, a voluntariatului și a implicării în diverse arii sociale.

Concursurile de înot
Cupa Făgărașului – ediția a VI-a

Concursul își propune să promoveze sportul, în general, și înotul în special, în Țara Făgărașului, precum și să ofere un cadru organizat pentru întrecerea celor mai buni tineri înotători.

Concursul este organizat în Făgăraș, începând cu anul 2011, de către profesorul Aurelian Curticăpean și este susținut de FCTF din anul 2014.

Clubul Sportiv Țara Făgărașului

CSTF s-a înființat recent, cu ajutorul fondurilor obținute la CD ediția a VII-a organizat de către FCTF, cu scopul de a promova sportul și a implica în activități sportive cât mai multe persoane din Țara Făgărașului. Au organizat ediția Ia Treasure Hunt Comorile Făgărașului în luna mai, iar în iulie, ediția Ia evenimentului sportiv Urlea Eco Trail Run. Iată ceea ce spun inițiatorii acestui proiect: „Suntem convinși că prin sport putem aduce comunitatea împreună într-un mod constructiv și plăcut. Pentru asta trebuie sa organizam evenimente sportive și de implicare în comunitate care să ofere experiențe plăcute pentru persoanele din comunitate.”

Trupa de dans „Hansel și Gretel”

Trupa de dans a fost înființată in Aprilie 2012 fiind coordonata de Ed. Mihaela Mihalcea. Toți membrii trupei sunt copilași cu vârsta cuprinsă între 3 si 14 ani. Ei învață la secția germană. Deși sunt încă mici, pasiunea lor este dansul. FCTF a susținut în repetate rânduri oferind cadrul legal si financiar pentru a primi sponsorizări și donații.

Institutul de Cercetare Făgăraș

Ne dorim comunități în Țara Făgărașului care să fie creative, care să se cunoască mai bine pe sine și să înțeleagă aspecte relevante la nivel național și global.

Astfel, Institutul de Cercetare Făgăraș s-a înființat în 2017 pentru susținerea inovației, cunoașterii și științelor în Țara Făgărașului. Activitatea Institutului va cuprinde proiecte de cercetare, analize de politici publice, programe educaționale și evenimente de informare. Institutul a fost înființat de un grup de cercetători și persoane pasionate de cercetare din domenii diverse și se va axa, în principal, pe programe de cercetare interdisciplinară. 

Raliul International Auto Test Challenge 2017 – Trofeul Cetatea Făgărașului

Proiectul Trofeul Cetatea Făgărașului reprezintă un eveniment cu tradiție în municipiul Făgăraș, acesta fiind organizat și în anii 2014, 2015 și 2016 având un succes remarcabil în rândul iubitorilor de întreceri auto de la nivel local și național. Ținând cont de oferta relativ scăzută a orelor de educație rutieră în rândul populației dar și implicarea voluntară în organizarea concursurilor sportive din municipiul Făgăraș, acest proiect încearcă să atragă tinerii și adulții, din municipiul Făgăraș, în a se implica în activități educativ-sportive interactive cu impact la nivel național.

Scopul proiectului are la bază creșterea gradului de practicare a activităților educativ-sportive cu precădere în rândul tinerilor și adulților, din municipiul Făgăraș, în scopul formării și dezvoltării de cetățeni activi, educați și responsabili.

11even Făgăraș

Am considerat extrem de util să ne alăturăm Evenimentului Național 11even – www.11even.ro – ce include prezentarea a 11 experiențe de viață a câte 11 minute, împărtășite de către oameni care inspiră publicul prin exemplul personal cu scopul dezvoltării personale și profesionale. La Făgăraș, evenimentul a ajuns la a III-a ediție.

Poveștile de viață și experiența unor oameni care inspiră au fost aduse mai aproape de membrii comunității noastre, într-un context de împărtășire a ideilor și oferirea de exemple practice și relevante!

Tema anului 2017 a fost – TransForm your life– iar cauza comunitară către care se redirecționează încasările totale au fost programe educaționale de identificare a potențialului copiilor & tinerilor și susținerea acestora al Asociației AVE – Asociația pentru Valorizarea Educației.

Proiectul a fost organizat în parteneriat de: AVE, AOAFF și FCTF.

Grupul de Inițiativă Ilustrul Teatru Făgăraș

Ilustrul Teatru este o mișcare culturală inițiată de Cercul de Artă Actorului de la Clubul Copiilor Făgăraș în urmă cu 4 ani. Elevi pasionați de teatru dar și dornici de performanța în cadrul Festivalurilor și Concursurilor naționale la care au participat, împărtășesc cu drag și bucurie din roadele muncii lor publicului făgărașean de orice vârstă deoarece spectacolele lor se adresează atât celor mici cât și celor mari. Ilustrul Teatru a răspuns pozitiv oricăror inițiative artistice desfășurate în orașul nostru și a dezvoltat parteneriate și colaborări cu diverse instituții și organizații active în cadrul comunității făgărășene. „Principiile după care ne conducem sunt simple, ne place să ne implicăm, să oferim bucurie dar și prilej de meditație, suntem deschiși oricăror acțiuni care pot fi benefice în sensul educării publicului prin cultură. Suntem adepți ai clasicului atât în piesele pe care le punem în scenă cât și în modul lor de redare. Credem în respect nemijlocit, în bunul simț al artei și felului ei de a se manifesta, în curajul de a încerca să redăm frumosul și obiectivitatea actului artistic, în menirea actorului de a servi publicului și lui însuși în încercarea de a educa și inspira fapte nobile, pline de înțelepciune.”