Bikeathon Țara Făgărașului ediția a VI-a

8 iunie a fost ziua în care Făgărașul, numit în trecut Orașul Bicicletei, s-a urcat din nou pe două roți, și-a întâmpinat, sub zidurile bătrânei cetăți, oaspeții cicliști și ne-am aplecat împreună asupra proiectelor comunitare pe care le sprijinim.

La Bikeathon Țara Făgărașului facem asta de 6 ani și minunatele proiecte prind viață când întreaga comunitate ni se alătură. Au fost prieteni noi dar și mulți prieteni vechi, pentru care e deja tradiție ca finalul primei săptămâni din iunie să poarte numele Bikeathon. Fețe prietenoase, fețe calde, cu drag să petrecem împreună o sâmbătă relaxată alături de familia extinsă de prieteni ai Țării Făgărașului 🙂 Imagini care surprind atmosfera zilei găsești AICI.

994 de bicicliști au pedalat pentru cele 14 proiecte înscrise pe platforma de strângere de fonduri implementată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului, adunând astfel fondurile necesare pentru ca aceste proiecte să poată să prindă viață. Suma mobilizată până acum este de 198.771, 27 lei, obținută din sponsorizări și donații. Anul acesta, până în momentul de față, peste 560 de susținători au ales să contribuie financiar la Bikeathon.

Bikeathon Țara Făgărașului a luat naştere din dorinţa de a susţine într-un mod activ ideile, cauzele şi proiectele din comunitatea locală.

Donații pentru cele 14 cauze înscrise anul acesta se mai pot face până pe 30 iunie 2019 aici: http://bikeathon.fundatiactf.ro/inscriere-sustinatori/

Cei 994 de bicicliști au pedalat la una din cele 8 curse pregătite de organizatori și derulate pe parcursul întregii zile. Au participat persone din diferite zone ale țării:  Alba Iulia, Avrig, Baia Mare, Bistrita, Brasov, Breaza, Bucuresti, Campulung, Cluj Napoca, Codlea, Deva, Feldioara, Galati, Ghoergheni, Ghimbav, Harman, Hoghiz, Ilfov, Moeciu, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Pitesti, Ramnicu Sarat, Ramnicu Valcea, Sacele, Sebes, Sanpetru, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Sighisoara, Slatina, Turda, Zalau, Zarnesti precum și români și prieteni de-ai lor din  USA, Germania, Franta.

La cursa de 71 de kilometri au participat 29 bicicliști, 97 de bicicliști au pedalat la cursa de 40 de kilometri și 140 de bicicliști la cea de 22 de kilometri. Cursa populară de 10 kilometri a adunat la start 404 participanți, iar la cursele pregătite pentru cei mici au pedalat 301 de copii.

Clasamentul și câștigătorii îi regăsiți aici :  http://time-it.go.ro/2019/bikeathon/

Fundația Comunitară Țara Făgărașului în parteneriat cu Fundația Motivation România a pregătit pentru al doilea an consecutiv o cursă de 4 km pentru persoane în scaune rulante și handbike la care au participat 23 de persoane. Fundația Motivation România consideră practicarea sportului ca fiind o parte importantă a procesului de recuperare activă pentru viață independentă și, totodată, o modalitate eficientă de incluziune a persoanelor cu dizabilități.

Și anul acesta Bikeathon a depășit granițele țării! Prietenii nostri care au pedalat în Ingolstadt, Germania,  pentru a doua oară la Bikeathon, au reușit să strângă 440 de euro pentru proiectul ”Tabăra din satul meu”.

Pe parcursul Bikeathon 2019 s-a derulat o campanie de strângere de fonduri pentru proiectele înscrise, iar cei mai harnici fundraiseri au fost premiați. Astfel, cel mai bun Fundraiser Junior, cu vârsta până în 12 ani a fost desemnat Benjamin Scholl, cu suma de 1513 lei pentru proiectul “Supraviețuire împreună!” El a câștigat o bicicletă Pegas pentru copii. La categoria adulți, Fundraiserul întregii campanii Bikeathon este  Claudiu Buitan, cu suma  mobilizată de 4745 lei pentru proiectul “Sunt copil și eu! Vreau la mare…”, care a câștigat o bicicletă oferită tot de Pegas!

Însoțiți de soare, zâmbete și voie bună, ne-am bucurat de prezența Excelenței sale Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm care a avut amabilitatea de a da startul cursei de 4 km pentru utilizatorii de scaune rulante și hand-bike precum și cursei populare de 10 km.

Pentru prima oară la Bikeathon, au participat trei membri Invictus România.

Copii mici și copii mari ne-am delectat la corturile special amenajate pentru activități distractiv-educaționale oferite de către proiectele Fondului Științescu, am tras cu arcul sub bastionul din nord-est, ne-am bucurat de gulyas, relaxare, terapie Bowen, masaj, am văzut filme proiectate pe zidul sudic al cetății și am cunoscut proiectele pentru care am pedalat, fiecare la cortul dedicat.

Mulțumim făgărășenilor pentru încredere și pentru sprijinul acordat, pentru că au fost gazde bune celor peste 400 de oaspeți pe care evenimentul i-a adus în oraș și-i rugăm să se alăture Bikeathon Țara Făgărașului și în viitor.

Abia așteptăm să ne revedem cu aceeași energie bună pe 6 iunie 2020, la următoarea ediție.