Ne bucurăm să vă anunțăm că, la finalul procesului de selecție, am acordat patru granturi prin „Fondul pentru Comunități Carpathia”, unor proiecte cu un impact pozitiv asupra protecției naturii și care contribuie la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunităților din Țara Făgărașului.

Îi felicităm pe cei de la Asociația Jugendzentrum Seligstadt, Școala Gimnazială „General Ioan Boeriu”, Recea,  grupul de inițiativă din cadrul Colegiului „Aurel Vijoli” și echipa Carul Mare, Sărata, care au obținut cele 4 granturi și le urăm mult succes în implementarea proiectelor.

🏞️ „Legați de natură – Training cu familii tinere”, Asociația Jugendzentrum Seligstadt,

Proiectul își propune sensibilizarea familiilor tinere privind importanța unui mediu natural mai curat și impactul sistemului forestier asupra oamenilor, prin educație non-formală în natură.

grant acordat: 14.322 lei

🍃📚 „Parcul de lectură Amfiteatrul verde”, Școala Gimnazială „General Ioan Boeriu”, Recea

Proiectul își propune amenajarea unui spațiu de lectură, cursuri în aer liber și evenimente, disponibil elevilor școlii și comunității locale din Recea.

grant acordat: 17.500 lei

🌍 „Planeta Vie”, grup de inițiativă din cadrul Colegiului „Aurel Vijoli”

Proiectul se adresează celor aproape 1000 de elevi ai colegiului, pe care își propune să îi implice în activități care vizează protejarea naturii, colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor, conservarea resurselor naturale și a mediului natural și analiza factorilor biotici și abiotici din zonă.

grant acordat: 14.700 lei

🏡 „Grădină educațională”, echipa Carul Mare, Sărata

Proiectul își propune crearea unei grădini de tipul learning garden, implementând principiile permaculturii, pentru a-i ajuta pe tineri să învețe despre sustenabilitate și schimbări climatice.

grant acordat: 12.946 lei

Termenul pentru finalizarea proiectelor este 30 noiembrie 2023.

Despre „Fondul pentru Comunități Carpathia

„Fondul pentru Comunități Carpathia” este un program al Fundației Conservation Carpathia, implementat la nivel local de FCTF, care oferă anual granturi și burse ONG-urilor, grupurilor de inițiativă și elevilor din comunitățile Țării Făgărașului. FCTF lansează înscrierile pentru finanțarea proiectelor (secțiunea granturi) care au în centrul lor natura din Țara Făgărașului și vizează educația pentru mediu / biodiversitate.