Încep înscrierile proiectelor  pentru ”Bikeathon Țara Făgărașului”- ediția a 6-a

Dragi prieteni ai Țării Făgărașului, anul 2019 începe în forță!

Pe 31 ianuarie 2019 – Se dă startul înscrierilor de proiecte pentru cea de-a șasea ediție a concursului caritabil de ciclism, ”Bikeathon Țara Făgărașului”, o platformă de strângere de fonduri implementată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului. Proiectele pot acoperi domenii diverse, precum: educație și tineret, sănătate și terapii speciale, dezvoltare personală și integrare socială, sport, mediu și ecologie, cultură și artă, etc. Pot aplica organizații non-profit, grupuri de inițiativă (o echipă, un grup informal de cetățeni/membri ai comunității care împărtășesc un interes, o pasiune sau o preocupare pentru un subiect legat de viața în comunitate, pe care vor să‐l promoveze în spațiul public), școli, licee sau companii, care pot înscrie proiectele pe platforma – http://bikeathon.fundatiactf.ro, la secțiunea ”Proiecte – Înscriere proiect”. Perioada de înscriere a proiectelor se încheie pe 28 februarie 2019. 

Companii, ONG-uri, persoane fizice, tineri si mai puțini tineri, își unesc forțele, propun proiecte pentru comunitate sau pedalează pentru a obține fondurile necesare implementării acestora. ”Bikeathon” este un eveniment unde comunitatea interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante.

Din fața Cetății Făgăraș, în data de 8 iunie 2019, se va da startul celor 5 curse din cadrul ”Bikeathon”,: cursa de 72 de kilometri, cursa de 46 de kilometri, cursa de 22 de kilometri și cea de 10 kilometri. De asemenea, se va organiza ca în fiecare an, Cursa pentru copii, desfășurată în jurul Cetății.

La fel ca la ediția trecută, organizatorii împreună cu Fundația Motivation România vor organiza pentru utilizatorii de scaune rulante și handbike cursa de 4 kilometri  oferind o nouă ocazie de a demonstra abilitățile persoanelor cu dizabilități și, totodată, un prilej de celebrare a mobilității, a performanței și a fair-play-ului, în toate formele lor.

Pentru detalii privind modalitatea de înscriere a proiectelor, criterile de selecție, calendar,  regulamentul sportiv, etc. vă invităm să accesați site-ul evenimentului http://bikeathon.fundatiactf.ro.

Prima ediție ”Bikeathon” s-a petrecut în 2014 și a crescut exponențial de la an la an, obținând până acum următoarele rezultate: 66 de proiecte finanțate, 1.766 donatori, 335.000 lei- suma mobilizată, 2519 de bicicliști, 453 de voluntari, 22.236 de kilometri pedalați. Cel mai tânăr concurent Bikeathon a avut 3 ani, iar cel mai vârstnic 72 de ani, astfel încât vârsta nu reprezintă un obstacol în regulamentul de înscriere al competiției.

Ne dorim ca cea de-a şasea ediţie a concursului nostru caritabil să fie la fel de benefică şi utilă precum cele din anii trecuţi şi vă invităm să fim împreună pentru comunitatea Țării Făgărașului!

Vă așteptăm cu drag!