Dezvoltarea Capacității ONG-urilor din Țara Făgărașului

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

În octombrie 2021, anunțam cu entuziasm lansarea unui proiect la care visăm de mult și care vizează Dezvoltarea Capacității ONG-urilor din Țara Făgărașului.
Am reușit să aducem în regiune acest program, cu gândul de a sprijini organizațiile locale pentru a deveni mai active, a-și crește capacitatea, a accesa fonduri, a încheia parteneriate și a derula proiecte cu impact regional.

Scopul proiectului este de a oferi ONG-urilor din Țara Făgărașului oportunități pentru creșterea capacității organizaționale. Primele etape prevăd maparea societății civile din regiune și crearea a două hub-uri
(centre de resurse) care să deservească Țara Făgărașului pe termen lung.

 

Scopul proiectului este de a oferi ONG-urilor din Țara Făgărașului oportunități pentru creșterea capacității organizaționale. Primele etape prevăd maparea societății civile din regiune și crearea a două hub-uri
(centre de resurse) care să deservească Țara Făgărașului pe termen lung.

 

Între activitățile care vor fi oferite GRATUIT organizațiilor neguvernamentale din zonă se numără:

 

    • cursuri de formare pe teme ce țin de managementul și guvernanța organizațională
    • facilitarea unui dialog între ONG-urile din zonă
    • acces la experiențe de învățare și colaborare
    • conturarea unei rețele a organizațiilor neguvernamentale din zonă și sprijin pentru colaborare în cadrul rețelei
    • acces la spații comune de lucru și resurse de învățare dedicate organizațiilor societății civile.

Sursa Foto: arhiva FCTF – întâlnire ONG-uri @Home în Făgăraș

Organizațiile neguvernamentale permit persoanelor care țin la comunitatea lor să contribuie activ la viața comunității. Fie ca vorbim de o educație mai bună, de un sistem de sănătate mai performant, de un mediu de afaceri mai dezvoltat, sau de susținere pentru persoanele care întâmpină provocări sociale, societatea civilă este cuvântul cheie pentru ca noi toți să construim comunitățile pe care ni le dorim în Țara Făgărașului. Tocmai de aceea, proiectul pentru dezvoltarea capacității ONG-urilor din Țara Făgărașului își propune să înceapă cu o analiză a societății civile din zonă.

Cei care doresc să primească vești despre societatea civilă din Țara Făgărașului și despre activitățile din cadrul proiectului, sunt invitați să se aboneze la știrile despre proiect: AICI

Proiectul se derulează în perioada octombrie 2021 – aprilie 2024.

 

Despre programul Active Citizens Fund Romania

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021.
Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.
Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm să accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.
Proiect derulat de:

Proiect derulat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului în parteneriat cu Institutul de Cercetare Făgăraș și Fundația Mihai și Maria Frățilă cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.