Fundația Comunitară Țara Făgărașului este gazdă pentru inițiative și proiecte de impact în comunitate. Punem la dispoziția grupurilor de inițiativă infrastructura juridică și contabilă pentru desfășurarea proiectelor, le oferim cadrul în care pot primi donații și spon­sorizări pentru activități concrete, cu impact în comunitatea locală.

Unul dintre aceste proiecte este In Transilvanya, derulat până acum pe parcursul a 3 ediții, în parteneriat cu Asociația Padina Fest.

Desfașurat la poalele Munților Făgăraș în 2016, Xperiment in Transylvania a urmărit:

• promovarea diversităţii, consolidarea identităţilor culturale și istorice,i conservarea tradiţiilor brașovene, prin mijloace moderne şi alterna­tive;

• promovarea şi dezvoltarea creaţiei contemporane, susţinerea creatorilor brașoveni, inclusiv a artiştilor debutanţi

• afirmarea valorilor cultural-artistice braşovene în circuitul cultural național și international, promovarea dialogului intercultural;

• dezvoltarea și susţinerea turismului cultural în județul Brașov;

• promovarea culturii ca mijloc pentru incluziunea socială a copiilor și tinerilor defavorizați și a celor cu nevoi speciale.

La In Transylvania nu doar muzica este elementul cheie, ci și activitățile în aer liber, relaxarea, precum și obiectivele turistice din Țara Făgărașului și traseele de pe creasta Munților Făgăraș.