Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) împreună cu partenerii SC Electroblue SRL au lansat în această lună cea de-a doua ediție a programului „Fondul de Burse pentru Excelență” pentru a premia doi elevi de liceu din Țara Făgărașului cu rezultate academice deosebite, care sunt pasionați de IT/robotică, electro-mecanică și s-au remarcat prin talentul și rezultatele muncii lor. 

 

Comisia de evaluare formată din reprezentanți ai FCTF și ai finanțatorului SC ElectroBlue SRL, a evaluat cele cinci aplicații primite pe baza criteriilor de eligibilitate exprimate în Ghidul de Finanțare și a desemnat cei doi finaliști. Aceștia sunt Lavinia Șeicărescu și Cătălin Bălan, ambii elevi în clasa a XII-a la Colegiul Național „Radu Negru” din Făgăraș.

 

Cei doi elevi au impresionat prin rezultatele obținute la instituția școlară pe care o frecventează, povestea personală, ambiția și determinarea lor, implicarea lor ca voluntar în diverse activități/evenimente din comunitate și dorința lor de a persevera într-un domeniu tehnic. 

 

„Rezultatele bune de la concursurile la care am participat în liceu m-au ambiționat și mai tare și am început să lucrez pentru atingerea unui obiectiv pe care l-am setat de mai mult timp: crearea unui joc video. Am început cu jocuri simple pe care le jucam cu prietenii mei și am continuat să progresez. [… ] Obținerea bursei de excelență mă va ajuta în îndeplinirea următorului meu proiect: crearea unei aplicații de învățare online. Aplicația va conține în primă fază materiile pentru Evaluarea Națională și Examenul de Bacalaureat.“- spune Cătălin, unul din bursieri.

 

„Sunt pasionată de științele exacte, dar în același timp și de partea spirituală a vieții, pentru că ambele implică o gândire profundă, mă provoacă să ies din zona de confort pentru a găsi răspunsurile căutate. [… ]  Pe viitor îmi doresc să devin specialist în securitate cibernetică. Consider că pentru această meserie as avea nevoie de un schimb de experiență cu o persoană care practică demult această meserie deoarece m-ar ajuta foarte mult să descopăr răspunsurile la întrebările mele legate de acest domeniu.“ mărturiseste Lavinia. 

 

Valoarea unei burse de excelență din această ediție este de 4750 lei și se va acorda într-o singură tranșă la finalul anului 2022. Bursa va putea acoperi costuri de susținere a activității școlare și extrașcolare (echipamente care asigură buna funcţionare a şcolii, transport școlar, manuale, culegeri, rechizite, cursuri de perfecționare, cazare/cămin, cantină, participare la concursuri/tabere educaționale/workshop-uri/conferințe, obținerea unor certificate de limbă sau a unor competențe, etc.).