FCTF lansează Fondul de Burse pentru Excelență pentru elevele din Țara Făgărașului  în parteneriat cu GRASP Milano.
0.00 lei donați
0 Donors

Noi, cei de la Fundația Comunitară Țara Făgărașului, credem că progresul unei comunități este asigurat de educație și implicare prin acțiuni cu impact care să genereze motivație, încredere, sprijin și inspirație pentru tineri. Pornind de la această convingere, ne propunem ca începând cu anul 2021 să acordăm anual cel puțin două burse pentru recunoașterea rezultatelor foarte bune la învățătură ale elevilor din liceele din Țara Făgărașului.

La lansarea acestei prime ediții îi avem ca parteneri și susținători pe membrii comunității GRASP Milano – Global Romanian Society of Young Professionals, care vor mobiliza resurse din comunitatea lor în perioada 15 decembrie 2020 – 15 februarie 2021 în vederea obținerii de fonduri pentru a premia două eleve cu rezultate academice deosebite din domeniul tehnic/real/STEAM și care vor să urmeze o carieră profesională într-unul din aceste domenii. 

Sunt eligibili tinerii care studiază la unitățile de învățământ din orașele aflate pe raza Țării Făgărașului (Făgăraș, Hoghiz, Rupea, Victoria, Zărnești). Se vor lua în considerare doar aplicațiile venite în intervalul 15 noiembrie – 5 decembrie 2020 din partea elevelor înscrise în clasele IX-XII pentru anul școlar 2020-2021.

Condiții de obținere a bursei sunt: rezultate deosebite obținute la materiile relevante domeniului de profesie ales, media generală pe anul școlar anterior (media la Evaluarea Națională pentru cei înmatriculați în clasa a IX-a) să fie mai mare de 8.50, aplicantul să fie implicat în activități școlare și extrașcolare dovedite prin documente. Statutul socio-economic precar va constitui un factor în plus în alegerea candidaților.

Bursele se atribuie prin selecţie direct de către donatorii participanţi la Fondul de Burse pentru Excelență, în cazul de față reprezentanți ai comunității GRASP Milano împreună cu un membru al Consiliului Director al FCTF. Valoarea bursei va fi stabilită la finalul campaniei de mobilizare de fonduri inițiată de GRASP Milano și se va acorda într-o singură tranșă la finalul lunii februarie.

Mai multe detalii despre criteriile, modalitatea de înscriere, etapele și procesul de selecție se găsesc în Ghidul de finanțare.

 

 

 

 

Fondul de Burse pentru Excelență și-a desemnat cele două finaliste

Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) împreună cu partenerii GRASP Milano – Global Romanian Society of Young Professionals au lansat în luna noiembrie prima ediție a programului „Fondul de Burse pentru Excelență” pentru a premia două eleve de liceu din Țara Făgărașului cu rezultate academice deosebite din domeniul tehnic/real/STEAM și care vor să urmeze o carieră profesională într-unul din aceste domenii.

Comisia de evaluare formată din reprezentanți ai comunității GRASP și un reprezentant al Consiliului Director al FCTF, a evaluat cele trei aplicații primite pe baza criterilor de eligibilitate exprimate în Ghidul de Finanțare și a desemnat cele două finaliste. Acestea sunt Alessia Andreiaș și Maria Cucu, ambele frecventând Colegiul Național „Radu Negru” din Făgăraș.

„M-am alaturat cu plăcere acestui proiect pentru că îmi doresc să văd cât mai multe tinere care excelează în materii STEM. Consider că este important ca numărul tinerelor interesate de aceste materii să crească, iar acordarea de burse unor eleve de liceu le va încuraja pe acestea să își urmeze pasiunea. Fie că vorbim de informatică, robotică, matematică, fizică, chimie sau alte materii similare, astfel de inițiative, împreună cu sistemul educațional, pun bazele specialistelor de mâine.” – Salomeea Emiliana, membru în comisia de evaluare, reprezentant GRASP Milano, Senior Underwriter Engineering (departamentul Corporate, Asigurări Tehnice).

Cele două eleve au impresionat juriul prin rezultatele extraordinare obținute la instituția școlară pe care o frecventează cu (medii generale de peste 9,70) , povestea personală, ambiția și determinarea lor, implicarea lor ca voluntar în diverse activități/evenimente din comunitate, dorința lor de a persevera într-un domeniu tehnic, predominant ales de către sexul masculin.

„Întotdeauna educația a fost pe primul loc. Consider că învățând pot să-mi fac un viitor mai bun și încercând să fiu cea mai bună în ceea ce fac, o să pot contribui la evoluția societății. Mi-aș dori să ridic anumite standarde deoarece trăiesc într-o țară atât de frumoasă, cu atât de mult potențial, dar prea puțin valorizată și îndrăgită. Ador matematica, fizica, chimia și biologia. Acestea mă fascinează, mă mențin curioasă și mai mult, îmi dezvoltă capacități mintale și felul de a gândi. În raport cu prieteni cu alte înclinații, pot spune că am o gândire analitică ce mă ajută să ies din multe situații. Faptul că ajungi la un rezultat utilizând mijloace specifice îți crește enorm încrederea în sine.” – ne spune Alessia Andreiaș.

„Școala a reprezentat mereu pentru mine locul care mi-a format o baza de cunoștințe, dar și locul care m-a făcut curioasă și dornică să progresez constant. De departe, matematica și fizica sunt materiile mele preferate și principalele mele subiecte de interes. Cred ca cele două merg mână în mână, se completează, iar transferul de cunoștințe de la o materie la alta este surprinzător. Îmi place să fac o problemă și să mă gândesc la ea până găsesc rezolvarea. Pot spune că, la final, atunci când îi găsesc soluția, este momentul de împlinire, de încredere în forțele proprii și de putere pentru a continua să aprofundez subiectul, dar pot spune cu cea mai mare sinceritate că iubesc parcursul și întregul proces de soluționare.” – mărturisește Maria Cucu.

În perioada 15 decembrie 2020 – 15 februarie 2021, membri ai comunității GRASP Milano – Global Romanian Society of Young Professionals vor iniția campania de strângere de fonduri pentru a mobiliza resurse din comunitatea lor. Valoarea bursei va fi stabilită la finalul campaniei de mobilizare de fonduri și se va acorda într-o singură tranșă la finalul lunii februarie. Bursa va putea acoperi costuri de susținere a activității școlare și extrașcolare (echipamente care asigură buna funcţionare a şcolii online, transport școlar, manuale, culegeri, rechizite, cursuri de perfecționare, cazare/cămin, cantină, participare la concursuri/tabere educaționale/workshop-uri/conferințe, obținerea unor certificate de limbă sau a unor competențe, etc.).

Cele două bursiere vor beneficia, pe lângă bursa propriu-zisă, de sesiuni de training/mentorat pe care echipa GRASP Milano le va organiza cu profesioniști în domeniile în care elevele doresc să performeze.

Donația ta
Details