Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) lansează „Fondul pentru Comunități Carpathia”, în sprijinul inițiativelor care au un impact pozitiv asupra protecției naturii și contribuie la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunităților din Țara Făgărașului.
0.00 lei donați
0 Donors

Făgăraș, 22 mai 2023 Ne bucurăm să vă anunțăm că, la finalul procesului de selecție, am acordat patru granturi prin „Fondul pentru Comunități Carpathia”, unor proiecte cu un impact pozitiv asupra protecției naturii și care contribuie la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunităților din Țara Făgărașului.

Îi felicităm pe cei de la Asociația Jugendzentrum Seligstadt, Școala Gimnazială „General Ioan Boeriu”, Recea,  grupul de inițiativă din cadrul Colegiului „Aurel Vijoli” și echipa Carul Mare, Sărata, care au obținut cele 4 granturi și le urăm mult succes în implementarea proiectelor.

🏞️ „Legați de natură – Training cu familii tinere”, Asociația Jugendzentrum Seligstadt,

Proiectul își propune sensibilizarea familiilor tinere privind importanța unui mediu natural mai curat și impactul sistemului forestier asupra oamenilor, prin educație non-formală în natură.

grant acordat: 14.322 lei

🍃📚 „Parcul de lectură Amfiteatrul verde”, Școala Gimnazială „General Ioan Boeriu”, Recea

Proiectul își propune amenajarea unui spațiu de lectură, cursuri în aer liber și evenimente, disponibil elevilor școlii și comunității locale din Recea.

grant acordat: 17.500 lei

🌍 „Planeta Vie”, grup de inițiativă din cadrul Colegiului „Aurel Vijoli”

Proiectul se adresează celor aproape 1000 de elevi ai colegiului, pe care își propune să îi implice în activități care vizează protejarea naturii, colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor, conservarea resurselor naturale și a mediului natural și analiza factorilor biotici și abiotici din zonă.

grant acordat: 14.700 lei

🏡 „Grădină educațională”, echipa Carul Mare, Sărata

Proiectul își propune crearea unei grădini de tipul learning garden, implementând principiile permaculturii, pentru a-i ajuta pe tineri să învețe despre sustenabilitate și schimbări climatice.

grant acordat: 12.946 lei

Termenul pentru finalizarea proiectelor este 30 noiembrie 2023.

Despre „Fondul pentru Comunități Carpathia”

„Fondul pentru Comunități Carpathia” este un program al Fundației Conservation Carpathia, implementat la nivel local de FCTF, care oferă anual granturi și burse ONG-urilor, grupurilor de inițiativă și elevilor din comunitățile Țării Făgărașului. FCTF lansează înscrierile pentru finanțarea proiectelor (secțiunea granturi) care au în centrul lor natura din Țara Făgărașului și vizează educația pentru mediu / biodiversitate.

 

Făgăraș, 10 aprilie 2023 Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) lansează „Fondul pentru Comunități  Carpathia”, în sprijinul inițiativelor care au un impact pozitiv asupra protecției naturii și contribuie la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunităților din Țara Făgărașului. 

„Fondul pentru Comunități Carpathia” este un program al Fundației Conservation Carpathia, implementat la nivel local de Fundația Comunitară Țara Făgărașului(FCTF), care oferă anual granturi și burse ONG-urilor, grupurilor de inițiativă și elevilor din comunitățile Țării Făgărașului. FCTF lansează înscrierile pentru finanțarea proiectelor (secțiunea granturi) care au în centrul lor natura din Țara Făgărașului și vizează educația pentru mediu / biodiversitate. Valoarea totală a „Fondului pentru Comunități Carpathia” (secțiunea granturi) este de 65.000 de lei. Bugetul minim al unui proiect este de 10.000 de lei, iar valoarea maximă este de 17.500 de lei.

Ce proiecte pot aplica pentru granturi?

ONG-urile din comunitate, instituțiile școlare și grupurile de inițiativă pot propune soluții privind:

 • educația pentru natură
 • conștientizarea privind importanța biodiversității 
 • consumul responsabil de resurse
 • agricultura ecologică
 • rezolvarea conflictelor dintre om și carnivorele mari 
 • gestionarea deșeurilor 
 • schimbările climatice 
 • protecția florei și a faunei

Cine poate aplica pentru granturi?

Pot aplica pentru finanțare:

 • organizațiile neguvernamentale, inclusiv asociații de părinți sau absolvenți ai liceelor din Țara Făgărașului 
 • instituțiile școlare din Țara Făgărașului 
 • grupurile de inițiativă pasionate de natură, biologie și/sau geografie, din medii profesionale diverse – profesori și învățători, echipe de elevi de liceu și/sau studenți, etc.
 • echipe mixte (oricare din categoriile de mai sus)

Aplicanții pot depune mai multe proiecte, însă finanțarea va fi acordată pentru un singur proiect. 

Cum se poate aplica?

Înscrierea proiectelor în vederea obținerii finanțării se desfășoară în patru etape:

 1. Descărcarea și citirea Ghidului de Finanțare;
 2. Descărcarea și completarea formularului de aplicare, a formularului privind bugetul proiectului  și Calendarul de activități până la data de 7 mai 2023 (care se regăsesc mai jos). Acestea se vor trimite completate la adresa de e-mail adelina.iancu@fundatiactf.ro
 3. participarea la un scurt interviu privind propunerea de proiect;
 4. jurizarea propunerilor primite de către comisia de evaluare a proiectelor.

Calendarul „Fondului pentru Comunități Carpathia”

10 aprilie – 7 mai 2023 Depunerea aplicațiilor

10 aprilie – 5 mai 2023 Consultări cu aplicanții (la solicitarea acestora)

9 mai – 19 mai 2023 Interviuri și evaluarea proiectelor

23 mai 2023 Anunțarea proiectelor selectate

23 mai – 31 mai 2023 Semnarea contractelor de finanțare

31 mai – 30 noiembrie 2023 Implementarea și monitorizarea proiectelor

10 decembrie 2023 Termen limită pentru raportarea rezultatelor

Mai multe detalii sunt disponibile la adresa www.fundatiactf.ro sau pe email la office@fundatiactf.ro

 

Donația ta
Details