Începem prin a insista să explicăm acest titlu, poate ușor debusolant, dar care va părea mai clar în câteva clipe: Gala Fundației noastre este, prin definiție, evenimentul care aduce împreună într-o sală, timp de câteva ore, pe toți aceia care au luptat pentru a construi mai mult bine în comunitatea noastră. Fie că și-au atins integral scopul sau doar parțial, ei sunt învingători și mai ales câștigători. Nu atât la un eveniment precum cel în cauză, ci într-o luptă de mai mare anduranță și anvergură: aceea cu credința împământenită că buturuga mare n-ar putea fi răsturnată de carul mic, că „la noi nu se poate” sau că „noi nu avem” sau „nu știm”.

Avem, putem, știm și reușim, iar toți nominalizații prezenți la Gala Comunității Țării Făgărașului pe 22 noiembrie 2019 sunt persoane fizice, insituții, organizații sau companii ori asociații care au dovedit din plin că avem sau obținem tot ce ne este necesar dacă suntem mânați de dragostea față de aproapele nostru. Peste 180 de persoane au fost prezente la Gala de la Făgăraș, iar Fundația i-a premiat pe cei care fac fapte bune, pe cei care reprezintă o sursă de inspirație prin viziunea și modul lor de implicare.

Juriul a avut de ales între 72 de nominalizări pentru 13 categorii, nominalizări care au scos în evidență iniţiativele bune şi de impact din Țara Făgărașului, companiile care schimbă lucruri, lideri şi coordonatori care înţeleg importanţa rolului lor în comunitate şi și-l asumă zilnic prin responsabilitate şi spirit civic.

Juriul a fost compus din 12 personalități locale: Alina Zară Prunean, Ana Suciu, Ana Maria Tamaș, Anca Barbu, Carmen Schuster, Elena Băjenaru, Anca Zaharia, Carmen Toma, Liviu Ardelean, Oana Mitea, Mihaela Bărgăoanu și Alina Iovu.

Câștigătorii celor 13 categorii au fost, după cum urmează: Voluntarul anului – Alex Luca; Din pasiune pentru… – Daniela Graură; Colegul implicat – Carmen Toma; Compania implicată – Five Tour & Events și SC Fenec Rubber Eastern Europe SRL; Liderul care schimbă lumea – Horațiu Țepeș; Proiectul anului – Sunt copil și eu! Vreau la mare!; Echipa anului – voluntarii de la „Tabăra din satul meu”; Promotor al artei, culturii și tradițiilor – Grupul de șezători din Țara Făgărașului; Povești și povestitori care inspiră – Cristina Cornilă; Impact în comunitate – Asociația „Doamna Maria Brâncoveanu”; Promotor al mediului natural – Ferma de biodiversitate Cobor; Promotor al excelenței în educație – Cristina Dudan. La categoria Bunătatea care schimbă lumea, câștigători au fost desemnați toți nominalizații, deoarece bunătatea nu poate fi măsurată: preot Claudiu Popa, preot Marius Demeter și Cristina Demeter, Teodora Țarog, Anca Bâtiu, Sergiu Mihăilescu, Paul Ilea și Natalia Corlean. Un premiu special, acordat în afara jurizării și denumit Toamna se culeg laurii, a fost acordat Oanei Mitea, fost director executiv al Fundației Comunitare Țara Făgărașului.

Pentru detalii suplimentare despre fiecare categorie, despre nominalizați și despre realizările impecabile și impresionante ale tuturor câștigătorilor de mai sus, vă invităm să citiți și comunicatul de presă post-eveniment, aici.

Mai multe fotografii din seara evenimentului puteți găsi aici.