Am dat startul înscrierilor pentru biciclişti la cea de-a şasea ediţie Bikeathon Ţara Făgăraşului.

Ei vor putea pedala pe data de 8 iunie 2019 pentru cele 15 proiecte înscrise pe platforma de strângere de fonduri implementată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului. Copiii de peste 4 ani și adulții se pot înscrie în această competiție, având de ales între 7 tipuri de curse ce vor porni în aceeași zi din fața Cetății Făgăraș:

Cursa pentru copii între 4 și 6 ani – 1 tur de Cetate

Cursa pentru copii între 7 și 9 ani – 2 tururi de Cetate

Cursa pentru copii între 10 și 13 ani – 3 tururi de Cetate

Cursa populară – aproximativ 10 kilometri

Cursa de 4 kilometri pentru utilizatorii de scaune rulante/handbike

Cursa de 22 kilometri

Cursa de 46 kilometri

Cursa de 70 kilometri

Înscrierile se fac pe site-ul: http://bikeathon.fundatiactf.ro/inscriere-biciclisti/ până pe data de 31 mai 2019. Bicicliștii își aleg un proiect pe care îl susțin prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători  care împărtășesc aceeași dorință.

Iată care sunt cele 15 proiecte validate pentru înscrierea în competiție, ce pot fi alese ca și cauze de către bicicliști și susținători:

 1. “Cabana Urlea, împreună redeschidem poarta estică de acces spre Creasta Făgărașului” propus de Asociaţia Poveştile Carpaţilor, proiect ce are ca scop refacerea legendarei cabane Urlea din munții Făgăraș și reintroducerea acesteia în circuitul turistic.
 2. „Educaţie pentru TINEri” de la YouthBank Făgăraş, care va organiza tabere şi activităţi cu rolul de a crește numărul tinerilor informați în domenii de impact în ceea ce privește viața comunităţii, şi anume educaţia antreprenorială, educaţia sexuală dar şi educaţia civică.
 3. „EvadArt” – stimularea interesului pentru cultură şi artă  prin implicarea copiilor din instituţiile de învăţământ în proiectele de artă dramatică.
 4. Mobilizăm Fondul Scaunelor Rulante pentru 8 persoane cu dizabilităţi din Ţara Făgăraşului” proiect prin care Fundaţia Motivation România finanţează şi furnizează scaune rulante potrivite pentru persoanele cu mobilitate redusă care nu îşi permit un astfel de echipament sau sunt uitate de sistemul public de asigurări de sănătate.
 5. „Pedalează pentru PĂDURE!” este îndemnul Fundaţiei Conservation Carpathia de a contribui la replantarea pădurilor din Munţii Făgăraş.
 6. Primul ajutor medical în cadrul serviciului de pompieri Cobor” – iniţiativa Asociaţiei de Pompieri SISUR de a putea  interveni şi în cazul situaţiilor de urgenţă medicală.
 7. Sunt copil și eu! Vreau la mare…” este ceea ce gândesc  5 elevi din mediul rural, de la Școala Gimnazială Șoarș, care, din motive materiale, nu au fost niciodată la mare şi care au nevoie de susţinere financiară pentru a-şi îndeplini visul.
 8. Supraviețuire împreună!” pentru 50 de copii și tineri din localităţile Cobor şi Lovnic care vor putea învăța împreună metode de supraviețuire prin intermediul taberelor organizate de Asociaţia Bun Venit Transilvania.
 9. Tabăra din satul meu – tabere gratuite pentru copiii de la țară” propuse de Asociaţia Doamna Maria Brâncoveanu prin oferirea unui program educativ interactiv pentru copii şi tineri, în 5 sate din Țara Făgărașului.
 10.   “Vreau să fiu din nou campion!”– visul copiilor din Trupa de dans “Hansel şi Gretel’’ care au nevoie de susţinere financiară pentru participarea la diferite competiţii sportive.
 11. “Teren de baschet între blocuri” într-unul din cartierele periferice ale Făgărașului prin construirea căruia Grupul de iniţiativă ”Dăruieşte Bucurii  are intenţia de a aduce laolaltă copii și tineri din medii sociale diferite cu scopul de a-şi dezvolta atât abilităţile sportive cât şi cele de cunoaştere şi inter-relaţionare.
 12. „Dăruiește-mi șansa să fiu autonom” este dorinţa pe care societatea de binefacere Diakonia Făgăraș îşi propune să o îndeplinească pentru trei persoane cu dizabilități ce vor fi sprijinite în organizarea activității cotidiene, prin asigurarea suportului material, financiar, uman și emoțional adecvat.
 13. Yoga4Romania”– cursuri gratuite de power vinyasa yoga pentru comunitatea din Făgăraş oferite de Grupul de Iniţiativă Yoga4Romania.
 14. Sport pentru o comunitate sănătoasă” prin desfășurarea activităților și în aer liber, scoli, grădinițe sau în anumite locații unde se poate  învăța handbalul dar nu există condiţiile necesare, activităţi organizate de Asociația Club Sportiv Maro Făgăraș.
 15. Urlea Eco Trail Run 2019” eveniment prin intermediul căruia Clubul Sportiv Țara Făgărașului urmăreşte ecologizarea și promovarea zonei precum şi dezvoltarea mersului pe munte și a pasiunii pentru mișcare în comunitatea Țării Făgărașului și nu numai.

Pentru mai multe detalii despre fiecare proiect în parte vă invităm să accesaţi http://bikeathon.fundatiactf.ro/proiecte-inscrise/  .  Bicicliştii se pot înscrie aici http://bikeathon.fundatiactf.ro/inscriere-biciclisti/ .

Fiecare biciclist poate fi susţinut accesând http://bikeathon.fundatiactf.ro/inscriere-sustinatori/  şi  pentru fiecare proiect se pot face donaţii online de aici http://fundatiactf.ro/donatii-online/ .

Haideţi să investim în comunitate cu rost şi folos pentru Ţara Făgăraşului  şi în 2019!