Îți dăm 10 motive să pedalezi anul acesta la Bikeathon Țara Făgărașului! 10 proiecte care țintesc anul acesta îndeplinirea lor cu ajutorul nostru. Așadar, în urma jurizarii și a procesului de selecție, acestea suntproiectele pentru care se pedalează în cea de-a 11-a ediție Bikeathon:

1.SĂ NU UITĂM DE BUNICII NOȘTRI” Organizația: Societatea de Binefacere Diakonia. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 4 vârstnici din Serviciul Social Unitate de Îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice „Bunici de Suflet”.

Proiect: https://bikeathon.ro/proiect/sa-nu-uitam-de-bunicii-nostri

“Prin acest proiect încercăm să contribuim atât la îmbunătățirea calității vieții redând persoanelor vârstnice încrederea în sine și sentimentul propriei valori, precum și pentru a preveni marginalizarea acestora. Ne propunem să oferim unui număr de 4 beneficiari ai Unității de Îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice „Bunici de suflet” din cadrul Societății de binefacere Diakonia, o excursie de 3 zile la Salina Praid din județul Harghita, aerul salinei fiind eficient în tratarea afecțiunilor respiratorii, precum și o scurtă vizită în stațiunea Sovata.“

Fii ambasadorul acestui proiect: FII AMBASADORUL NOSTRU   >

2. ,,ATELIER/ȘCOALĂ de ciclism pentru copiii din Hălmeag” Organizație: Grupul de inițiativă din Hălmeag. Beneficiarii direcți sunt copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani din satul Hălmeag.

“Prin proiectul ATELIER/ȘCOALĂ de ciclism pentru copiii din Hălmeag ne dorim să dăm posibilitatea copiilor din mediul rural să descopere sportul, mai precis ciclismul.”

Proiect: https://bikeathon.ro/proiect/atelier-scoala-ciclism-halmeag

Fii ambasadorul acestui proiect: FII AMBASADORUL NOSTRU   >

3. ,,Copii cu cartea-n traistă” – Organizație: Grupul de Inițiativă Locală satul Mândra, beneficiarii direcți fiind 25 de copii din comunitatea Mandra.

“Proiectul are o agendă plină: ateliere de lectură îmbinate cu activități de îndemânare, ateliere de citit pe roluri la biblioteca din sat, interacțiuni cu scriitori, librari, bibliotecari, voluntari, sesiuni de lectură în aer liber în locuri inedite din satul Mandra, excursii cu vizită la anticariate, librării, biblioteci din Brașov. Ne dorim să le putem dărui cărți și experiențe cât mai atractive și diversificate, pentru a le pregăti un ,,bagaj” consistent pentru viață.”

Proiect: https://bikeathon.ro/proiect/copii-cu-cartea-n-traista/

Fii ambasadorul acestui proiect: FII AMBASADORUL NOSTRU   >

4. ,,Copiii Munților 2025” – Organizație: Asociația Montană Carpați – Filiala Făgăraș.  Beneficiarii direcți ai proiectului includ aproximativ 120 de copii și 120 de părinți, precum și 39 de copii în modulul de aprofundare.

“Vizăm ca participanții să dobândească deprinderi și cunoștințe de bază în cunoașterea regulilor generale privind turismul montan, incluzând regulamentele și cutumele cabanelor; definiția traseelor turistice montane, clasificare, tipologii de marcaj și semnificația acestuia; orientare pe hartă, utilizarea busolei; descrierea florei, a faunei și a reliefului montan parcurs; noțiuni de ecologie și de comportament adecvat pe munte.”

Proiect: https://bikeathon.ro/proiect/copiii-muntilor/

Fii ambasadorul acestui proiect: FII AMBASADORUL NOSTRU   >

5. ,,DREPTUL LA ȘANSE EGALE” – Organizație: Grupul de Inițiativă pentru Sprijinul Copiilor cu CES, beneficiarii direcți fiind copiii din Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Făgăraș.

Proiect: https://bikeathon.ro/proiect/dreptul-la-sanse-egale/

“Ne dorim ca și copiii care sunt înscriși în școala noastră (Centru Școlar pentru Educație Incluzivă Făgăraș) să beneficieze de o mai bună bază materială reprezentată de jocuri, materiale audio și video care să le stimuleze dezvoltarea intelectuală și a întregii personalități, precum și organizarea de excursii în împrejurimi pentru a cunoaște mediul înconjurător și stimularea socializării cu alți copii.”

Fii ambasadorul acestui proiect: FII AMBASADORUL NOSTRU   >

6. ,,Fondul Youthbank” – Organizație: Youthbank Făgăraș. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt membrii echipei Youthbank, membrii echipelor de proiect finanțate și comunitatea în ansamblu.

Proiect: https://bikeathon.ro/proiect/youthbank/

“Programul Youthbank este condus de tineri pentru a implica elevi de liceu în dezvoltarea comunității prin organizarea unor evenimente caritabile cu scopul strângerii unui fond care mai apoi este folosit pentru a finanța proiecte scrise și gândite de liceeni din țara Făgărașului.”

Fii ambasadorul acestui proiect: FII AMBASADORUL NOSTRU   >

7. ,,Împreună pentru prichindeii noștri” – Organizație: Grădinița cu Program Prelungit „Prichindeii” Făgăraș, beneficiarii direcți fiind toți preșcolarii care frecventează grădinița.

Proiect: https://bikeathon.ro/proiect/din-suflet-pentru-suflet/

“Ne dorim să regândim și reamenajăm curtea grădiniței astfel încât să o transformăm într-un spațiu care să aibă propria personalitate. Prin îmbunătățirea spațiului educațional, depășirea limitelor educației formale și realizarea a cât mai multor activități în aer liber venim în sprijinul dezvoltării armonioase a celor mici. “

Fii ambasadorul acestui proiect:FII AMBASADORUL NOSTRU   >

8. ,,Mobilitate pentru performanță” – Fond autocar – Organizație: Echipa handbal masculin seniori. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt echipele sportive din Făgăraș.

Proiect: https://bikeathon.ro/proiect/mobilitate-pentru-performanta/

“Prin deschiderea acestui fond ne propunem achiziționarea unui autocar care să deservească nevoile de deplasare ale echipei masculine de handbal. Echipa de handbal masculin a fost echipa cu cele mai bune performanțe sportive, la sporturile de echipă, din Făgăraș, activând în Liga Națională “Liga Zimbrilor” timp de 5 ani, iar scopul lor declarat este de a reveni în prima ligă competițională.”

Fii ambasadorul acestui proiect: FII AMBASADORUL NOSTRU   >

9. ,,Sunt copil și eu! Vreau la mare…” – Organizație: Școala Gimnazială Șoarș, beneficiarii direcți fiind elevii școlii Șoarș proveniți din familii cu posibilități materiale scăzute.

Proiect: https://bikeathon.ro/proiect/sunt-copil-vreau-si-eu-la-mare/

Dorim să oferim o tabără gratuită pentru 10 elevi ai Școlii Gimnaziale Șoarș cu rezultate bune la învățătură, dar cu posibilități materiale precare. Având experiență în organizare, venim cu îndemnul de a ne SUSȚINE PROIECTUL. Elevii, prin munca de la școală vor să schimbe în bine ceva din viața lor. De aceea tabăra la mare și activitățile propuse i-ar încuraja și mai mult să își depășească condițiile.”

Fii ambasadorul acestui proiect: FII AMBASADORUL NOSTRU   >

10. ,,Șura @HomeinFăgăraș: Spațiu de co-working pentru Societatea Civilă din Țara Făgărașului” – Organizație: @HomeinFăgăraș, beneficiarii direcți fiind persoanele active din Țara Făgărașului, tinerii implicați în comunitate și inițiativele și organizațiile locale.

Proiect: https://bikeathon.ro/proiect/at-home-in-fagaras/

“Proiectul “Șura @HomeinFăgăraș: Spațiu de co-working pentru Societatea Civilă din Țara Făgărașului” își propune să contribuie la amenajarea unui spațiu adecvat pentru persoanele, inițiativele și organizațiile care contribuie la activarea și dezvoltarea Țării Făgărașului. Șura @HomeinFăgăraș este în re-amenajare și prin intermediul proiectului ne propunem să mobilizăm resurse pentru soluția de încălzire a spațiului. “

Fii ambasadorul acestui proiect: FII AMBASADORUL NOSTRU   >

Felicitări și mulțumim tuturor celor care au înscris un proiect în cadrul Bikeathon, ediția 2024. Împreună construim un viitor mai luminos pentru Țara Făgărașului!

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și informații importante, urmărește paginile online ale organizației Bikeathon. Dacă ai orice întrebare sau dorești informații suplimentare, echipa Bikeathon îți stă la dispoziție la adresa de e-mail office@fundatiactf.ro sau prin apel telefonic la  0734 047 672.