Redirecționează 3.5% din impozitul pe venit pentru Fundația Comunitară Țara Făgărașului până pe 25 mai 2021

Ca în fiecare dintre ultimii ani, fiecare cetățean român care a fost angajat sau pensionar în anul anterior poate și este încurajat să decidă unde direcţionează 3.5% din impozitul anual pe venitul din salarii și pensii. Fără nicio grijă că banii s-ar retrage din veniturile existente, deoarece acești 3.5% reprezintă o parte din impozitul aferent activităților anului anterior și virat deja către stat. Așa cum o spune și numele sub care mai este cunoscută Declarația 230, acest 3.5% din impozit se redirecționează – în loc să rămână la stat, acolo unde nu se poate urmări cu exactitate traseul de investiție al acestor bani, procentul selectat putând să se îndrepte deci spre a susține o inițiativă locală la care ții, un proiect nonguvernamental, o fundație preocupată de binele comunitar.

Din acest motiv îți cerem și noi ajutorul, rugându-te să ne iei în calcul atunci când vei completa Declarația 230 de acest an! Termenul-limită pentru depunerea declarațiilor este 25 mai 2021.

Dacă ești persoană fizică care obține venituri impozabile (salariu sau pensie), poți alege să susții cu 3.5% din impozitul anual rezultat din veniturile din salariu proiectele Fundației Comunitare Țara Făgărașului.

Formularele de direcționare a 3.5% din impozitul pe venit se pot depune direct la registratura ANAF din localitatea de domiciliu, se pot trimite prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire sau online, prin serviciul „Spațiul privat virtual”, disponibil pe www.anaf.ro.

Ce s-a schimbat începând cu anul trecut? Acum toate ONG-urile beneficiază de 3.5%, indiferent de domeniul de activitate, iar o altă veste bună este că tu, contribuabilul, poți opta pentru redirecționarea sumei pentru o perioadă de doi ani, nu doar un an, așa cum era până nu demult. Dacă ai completat anul trecut pentru noi și ai ales perioada de doi ani, abia la anul trebuie să-ți mai faci griji pentru formularul de redirecționare. Până atunci, poți susține Fundația Comunitară Țara Făgărașului prin donații directe sau pentru diferitele proiecte în derulare la momentul ales.

Dacă doreşti să susţii în acest mod activitatea Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului, te invităm să faci acest lucru până în 25 Mai 2021, acesta fiind termenul-limită de depunere a declaraţiei.

Comunitatea făgărășeană îți va fi recunoscătoare pentru implicare!