Ca la fiecare început de an, cu toții ne gândim la planuri de viitor, la priorități vechi și noi, ne propunem ținte și visăm. Și noi, la Fundația Comunitară Țara Făgărașului ne gândim la aceleași lucruri: facem strategii, planificăm și visăm la cum putem să schimbăm în bine comunitatea locală din Țara Făgărașului. Pentru asta, avem nevoie și de tine.

În România, cu toții putem contribui la cauzele ONG-urilor în care credem: la fiecare început de an putem redirecționa până la 3,5% din impozitul pe venit către organizațiile din comunitățile noastre.

În 2022, te invităm să contribui la dezvoltarea comunității din Țara Făgărașului și să redirecționezi 3,5% din impozitul tău pe venit către Fundația Comunitară Țara Făgărașului. Vom folosi sumele adunate pentru a susține oamenii și ideile din comunitatea noastră care ne schimbă, zi de zi, viața în bine.

În 2021, sumele colectate (aproximativ 4 000 de lei) ne-au permis să finanțăm o parte dintre activitățile noastre curente și să ne asigurăm că putem transforma în realitate visele Fundației. Ne dorim ca în 2022, cu sprijinul vostru, să continuăm să susținem ideile comunității și să facem mai multe decât am reușit anul trecut.

Poți redirecționa 3,5% din impozitul pe venit către Fundația Comunitară Țara Făgărașului și online la https://redirectioneaza.ro/fundatia-comunitara-tara-fagarasului. Completează formularul, semnează-l online și acesta va fi transmis automat către noi la office@fundatiactf.ro. Noi ne asigurăm că toate formularele primite sunt depuse la timp, pentru ca sumele redirecționate să se întoarcă în comunitatea noastră.

Toate datele înscrise în formulare vor fi prelucrate în scopul redirecționării unei sume de până la 3,5% din impozitul pe venit către Fundația Comunitară Țara Făgărașului, în conformitate cu legislația în vigoare.

Dacă decizi să ne sprijini, ne-ar face mare plăcere să te ținem la curent cu activitatea noastră și să îți spunem cum am transformat sumele redirecționate de tine în fapte bune. De aceea, te rugăm să completezi în formularul D230 și datele tale de contact.

Cum funcționează redirecționarea?

Formularele D230 permit oricărei persoane care plătește impozit pe venituri obținute în România să redirecționeze până la 3,5% din acestea către organizațiile eligible, pentru a susține misiunea și obiectivele organizației. Completarea formularului este voluntară, iar sumele redirecționate vin din impozitele pe venit plătite în anul fiscal anterior. În cazul redirecționării în anul 2022, sumele vor veni din impozitul pe venit plătit în anul 2021. Redirecționarea în baza formularului D230 se face de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), direct în contul organizației pe care ai decis să o sprijini.

Dacă vrei să redirecționezi până la 3,5% din impozitul pe venit, trebuie să știi că nu este nevoie să mergi la sediul ANAF. Poți descărca formularul D230, îl completezi, îl semnezi și îl trimiți pe email către organizația pe care ai decis să o sprijini. Cele mai multe organizații îți vor pune la dispoziție formularul precompletat cu datele de identificare ale organizației.

„Ce se întâmplă cu cei 3,5% din impozitul pe venit dacă nu îi redirecționez?” Sumele care nu sunt redirecționate rămân în conturile Trezoreriei Statului și vor fi utilizate de către autorități, prin bugetul de stat al României.

Noi îți rămânem la dispoziție pentru orice alte informații de care ai nevoie și îți suntem recunoscători că ești alături de comunitatea din Țara Făgărașului.

Din 2013, FCTF inspiră și susține inițiative locale, mobilizează resurse și aduce împreună oameni și organizații care au dorința și capacitatea să contribuie pe termen lung la dezvoltarea comunității locale.