Tinere pasionat de scris, te-ai oprit vreodată să te gândești cum scrisul poate schimba lumea? Cum poate da formă dorințelor de mai bine, speranțelor de transformare și cum poate aduce mulțumiri pentru toate faptele care fac din comunitate una mereu mai unită?

Dacă da și dacă îți place să scrii și să schimbi lumea cu o agendă și-un pix în mână, ori cu camera foto sau laptopul în rucsac, dacă te inspiră reportajele celor din România care descoperă alte țări și dacă visezi să faci primii pași spre o lume în care cuvântul scris transformă lumea, avem o veste excelentă pentru tine!

Fundația Comunitară Țara Făgărașului, prin intermediul fondului Orașul în Vitrină, lansează bursele de jurnalism „Jurnalist pentru fapte bune”, ediția 2019. Astfel, se acordă două burse în valoare de 1.000 de lei fiecare, acestea urmând să acopere orice cheltuieli ocazionate de documentarea și redactarea a cel puțin 3 articole despre inițiative civice din Țara Făgărașului în perioada 12 noiembrie 2019 – 15 ianuarie 2020.

Dacă ai între 16 și 25 ani și ai o activitate constantă în zona Țării Făgărașului, dacă ești pasionat de scriere creativă și vrei să dai voce inițiativelor pozitive din jur, te invităm să te înscrii completând formularul  de  înscriere  online  până  cel  târziu la  data  de  5 noiembrie 2019.

Juriul care va alege cei doi bursieri are în componență 7 membri, jurnaliști cu experiență din Făgăraș și din țară, specialiști în comunicare, PR și story-telling: Anca Zaharia – redactor Radio Brașov & PR Specialist la FCTF; Anda Docea – redactor Dilema veche, scriitoare și fost redactor la TVR timp de 16 ani; Andrei Crăciun – jurnalist Recorder multipremiat și scriitor; Cristina Cornilă – jurnalist și fostă profesoară la specializarea de Jurnalism de la ULB Sibiu; Cristina Ștefan – redactor de carte, jurnalist la Dilema veche; Elena Stancu – jurnalist teleleu.eu și autoare a cărții „Acasă, pe drum. 4 ani teleleu” și Laura Ionescu – co-owner la Dume de mestecat.

Selecția bursierilor se va face în funcție de motivația acestora pentru domeniul jurnalismului narativ și scrierii creative, disponibilitatea pentru program în perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020, cât și calitatea materialul transmis în formularul de înscriere. Aceștia vor trebui să aloce timpul cuvenit pentru documentarea și redactarea/fotografierea/editarea proiectelor jurnalistice pe care le propun, să publice 3 materiale jurnalistice după consultarea cu mentorii programului. Cei doi bursieri câștigători se vor  putea  consulta  pe  întreaga  perioadă  a  burselor  cu  următorii  mentori: Anca Zaharia și Anda Docea.

Toate detaliile necesare înscrierii și desfășurării în bune condiții a desemnării bursierilor și a redactării articolelor acestora, dar și calendarul și informațiile despre membrii juriului și mentori sunt disponibile în Ghidul burselor „Jurnalist pentru fapte bune” 2019, disponibil AICI.

Abia așteptăm să vă citim, oriunde v-ați afla în Țara Făgărașului, jurnaliști pentru fapte bune și supereroi ai transformării României de azi!