YouthBank 2018 – 2019

După un proces lung, complex și plin de provocări, dar care a fost tratat cu seriozitate atât de cei 8 membri cu experiență în program, cât și de aplicanți, echipa YouthBank Făgăraș este din nou completă!

Suntem 15 liceeni pregătiți să dea #delaTINEripentrucomunitate!

Andrada Muntean
Daria Coman
Mihai Ghircoiaș
David Mihăilescu
Florin Muntean
Denisa Radu
Ana Suciu
Teodora Tarcuță
Eva Torok
Stefania Pica
Sebastian Constantinică
Robert Georgescu
Ioana Herbet
Alexandra Recean
Victor Mihaiu

Am petrecut împreuna 2 zile de training care au trecut muuult prea repede, dar s-au finalizat cu planuri mari.
Pentru asta îi mulțumim lui Matei Nicolae pentru încă o echipa pregătită!
La finalul acestui proces, ne declarăm nespus de mândri de rezultatele pe care le-am obținut. 🙂

YouthBank 2017 - 2018
YouthBank România este un program de leadership si implicare comunitară pentru tinerii de liceu. În cadrul programului, liceeni învaţă să rezolve împreună probleme din comunităţile lor, să ducă la capăt ideile pe care le au si să atragă resurse pentru acestea.

YB este una din abordările Fundației Comunitare Țara Făgărașului, prin care se dorește să se schimbe și aspecte mai de profunzime legate de cum funcționează comunitățile din zonă, valorile și comportamentele tinerilor și părinților.

YouthBank este un program de educație non-formală dedicat liceenilor din Țara Făgărașului și orașul Victoria. Programul YouthBank mișcă unul dintre segmentele cele mai importante din comunitate, și anume, tinerii de liceu.

Prin proiectul nostru (YB),ne dorim să le producem tinerilor sentimentul de implicare în comunitate, faptul că schimbarea vine de la noi, de la contribuția mai mare sau mai mică a fiecăruia.

Anul acesta (2017-2018) am pornit la drum alături de 30 de tineri voioși, dornici de schimbare. Deoarece ne dorim ca în cadrul comunității să crească numărul tinerilor sensibili la problemele actuale cu care se confruntă orașul nostru și a întregii zone Țara Făgărașului, să fie activi, bine pregătiți și orientați profesional am introdus conceptul de YouthBank Academy. YB Academy dorește sa devină un program de dezvoltare personală și profesională și de implicare în comunitate pentru tineri de liceu, conceput si implementat de tineri de liceu.

Webbsite: http://youthbank.fundatiactf.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/YouthBank.Fagaras/

YouthBank 2015 - 2016
În anul şcolar 2015/2016 echipa YouthBank Făgăraş va finanţa cu 18.000 de lei proiecte ale liceenilor din Făgăraş şi Victoria.

Echipa YouthBank Făgăraş a finanţat în anul 2015 următoarele proiecte:

1. Street Workout: Liceenii pasionaţi de sport din Făgăraş vor construi un parc de workout unde toţi doritorii vor putea să-şi petreacă timpul liber făcând diferite exerciţii fizice.

Suma finanţată – 2000 lei

2. Engleza pentru viaţă: Un grup de voluntare au ales să le predea unor copii din centrul de plasament „Casa Maria” limba engleză într-un mod non-formal, prin diverse jocuri şi lecţii interactive.

Suma finanţată – 1210 lei

3. Muzica pentru toţi: Liceenii care studiază muzica la Clubul Copiilor îşi vor achiziţiona instrumente muzicale mai performante, numărul celor actuale fiind depăşit de cel al elevilor înscrişi în club. De asemenea se va organiza o zi a porţilor deschise pentru toţi cei care şi-ar dori să li se alăture.

Suma finanţată – 2000 lei

4. Biblioteca sătească: Liceenii din Şona vor crea o bibliotecă pentru a uşura accesul la lectura şi informare în satul lor şi împrejurimi.

Suma finanţată – 1875 lei

5. Ilustrul teatru în lumini şi sunet: Clubul de teatru de la Clubul Copiilor îşi va îmbunătăţi scena prin achiziţionarea unui sistem de sonorizare şi lumini.

Suma finanţată – 2000 lei

6. CNRN: Un grup de elevi de la Colegiul Naţional „Radu Negru” va înfrumuseţa curtea şcolii prin plantarea unui gazon cu scopul de a se relaxa stând pe acesta în timpul recreaţilor şi prin amenajarea unui loc de joacă pentru colegii lor mai mici.

Suma finanţată – 2000 lei

7. Minighid turistic: O echipa formată din liceeni făgărăşeni va redacta un minighid turistic cu câteva obiective turistice din Ţara Făgăraşului în română, engleză şi germană pe care îl va pune în vânzare în incinta muzeului.

Suma finanţată – 1060 lei

8. Festivalul artistic pentru copii „Evadare în artă”: Liceenii vor organiza un festival artistic adresat tuturor elevilor care au ocazia de a-şi demonstra talentele într-o sală de teatru.

Suma finanţată – 2000 lei

YouthBank 2013 - 2014
În 2014 echipa Youthbank Făgăraș a finanțat următoarele proiecte:

1. Un Nou Început – echipa Born to climb – construirea unui panou de escaladă și organizarea unui concurs de escaladă în ziua de 24 mai la Sala de escaladă Făgăraș, strada Republicii nr 19, un mediu sigur și antrenant de petrecere a timpului liber, promovând în același timp un stil de viață sănătos și activ.

Suma finanţată – 2000 lei

2. ECO Mândru Gospodar – echipa Mândri din Mândra!– formată din 4 liceeni intenţionează să ecologize principalele zone de acces înspre cele mai importante obiective turistice ale satului Mândra prin mobilizarea a 50 de elevi şi, în paralel, să întreprinda acţiuni de informare, conştientizare şi educare a comunităţii în vederea păstrării curăţeniei. Pe lângă aceasta proiectul îşi propune montarea pe uliţele satului a 20 de instalaţii de artă contemporană botezate Eco Mândru Gospodar, sub forma unor oameni care ţin în braţe coşuri de gunoi. Instalaţii pline cu mesaje-îndemn creative, urmăresc să contribuie la stoparea unui comportament iresponsabil în ceea ce priveşte aruncatul gunoiului în plină stradă!

Suma finanţată – 1997 lei

3. CITIM, DECI EXISTĂM – echipa Casa cărții – își propune construirea a 10 „biblioteci mobile” în cadrul sau în preajma diverselor medii de educație formală/ nonformală/ informală, de exemplul pe aleea din Parcul Central, în apropierea liceelor și școlilor, dezvoltându-se treptat nevoia de cunoaștere, respectul pentru bunul public.

Suma finanţată – 1200 lei

4. Cariera ta! – echipa Leadus – este o librărie online a tuturor profesiilor/meseriilor de pe piaţa muncii din România, website ce prezintă descrierea detaliată a activităţii, media orelor de muncă săptămânale, media salarială înregistrată pe piaţa muncii din România, pregătire şi studii necesare pentru a urma cariera respectivă, regiunea cu cel mai bun potenţial de dezvoltare.

Suma finanţată – 1840 lei

5. Arta, mijlocul prin care vrem sa schimbam viitorul Făgărașului – echipa City and colours – dorește reamenajarea Făgărașului din punct de vedere artistic prin implementarea artei în viața publică, care să aducă un plus de culoare și să stimuleze imaginația locuitorilor prin numeroasele picturi cu mesaje deosebite sau chiar simple tablouri înviorătoare pe clădiri ce sunt vizibile tuturor, cu scopul de a schimba mentalitatea și atitudinea oamenilor într-una pozitivă.

Suma finanţată – 1700 lei

6. Festivalul artistic pentru elevi Evadarea în Artă – echipa Actral Team – își propune descoperirea și promovarea de tinere talente prin organizarea de concursuri, spectacole și activități creative, cum ar fi ateliere de lucru si expoziții.

Suma finanţată – 2000 lei

7. On Air: Radio-Doamna Stanca – echipa On Air – se dorește instalarea unei stații radio în Colegiul Național “D-na Stanca” – stația radio va fi folosită pentru a oferi elevilor muzică în pauze și pentru a se transmite noutăți legate de oportunități de voluntariat, evenimente și actiuni derulate în cadrul liceului. Vor fi organizate o preselecție pentru DJ și un eveniment de inaugurare a stației.

Suma finanţată – 2000 lei

8. Personal achievement session – echipa Youth-power – descoperirea și dezvoltarea abilităților de lider și antrepenor prin organizarea unor sesiuni de training pe temele: ”Stabilirea obiectivelor” și ”Time management” în luna aprilie la care vor participa liceeni făgărașeni.

Suma finanţată – 1112 lei