Music Camp Internațional este un program de transformare socială prin muzică. Nu este vorba atât de dezvoltarea muzicienilor, cât și de dezvoltarea unor cetățeni responsabili, plini de compasiune. În timpul celor 6 zile de implicare intensă a muzicii în instruirea corului și instrumentelor, încheiată cu un concert spectaculos, însoțit de orchestre simfonice de vârf, copiii sunt inspirați să stabilească obiective înalte, să dezvolte disciplina și capacitatea de a lucra împreună în echipă.

Prima ediţie a taberei internaţionale de muzică din Ţara Făgăraşului a avut loc în vara anului 2016, când s-au înscris peste 200 de copii, între 11 şi 15 ani.  Proiectul a fost organizat de Casa Municipală de Cultură Făgăraș, Asociația Music Camp Internațional și Fundația Comunitară Țara Făgărașului și finantat de către membrii Cercului de Donatori ediția a V-a.

Cea de-a doua ediție s-a derulat la Făgăraş în iulie 2017 și a reunit peste 200 de copii din Țara Făgăraşului. Timp de o săptămână, tinerii au lăsat la o parte dispozitivele electronice şi au învățat să cânte la vioară, violoncel, chitară, orff, clopoței rezonanți, fluier sau clarinet, sub îndrumarea mai multor profesori şi voluntari. Evenimentul s-a încheiat cu susținerea unui recital, corul de copii interpretând piese muzicale în limbile română, engleză, latină sau spaniolă. Organizatorii au promis că va urma şi ediția a treia, în anul 2018, spre satisfacția tinerilor iubitori de muzică.

Web page- http://musiccampinternational.org/ro

FB: https://www.facebook.com/MCIRomania