Ne dăm voie, la finalul unui an rodnic, să ne arătăm emoția mai mult decât oricând. Ne-ai fost alături și împreună am adunat fapte bune, am strâns lângă noi tot mai mulți oameni generoși și cu suflet mare și minte deschisă, gata de acțiune și mereu dispuși să ofere sprijin necondiționat. Pe final de an, când toată lumea își face un bilanț și creionează rezoluții de an nou, ne amintim cu drag de lucrurile minunate petrecute în 2019 și vrem să-ți mulțumim că ai fost alături de noi, fie ca donator, ca voluntar sau ca prieten de nădejde. Tu ne dai aripile necesare pentru a merge mai departe cu încredere!

Anul acesta, unul dintre proiectele noastre dragi, Științescu, a continuat aventura demarată în 2016, iar acum, pentru 2019, am avut înscrise 11 proiecte, care pot fi văzute pe site-ul nostru. Ediția cu numărul 3.0 s-a încheiat cu un eveniment final, Științescu4all – Târg de științe pentru cei mici și cei mari, care s-a bucurat de un real succes în rândul participanților. Proiectul-veteran Bikeathon a ajuns la a VI-a ediție în 2019, cea mai de succes de până acum, una care promite o ediție 2020 ca o încununare de excepție a eforturilor de până acum.
În derulare avem și proiectul YouthBank, demarat în 2013, proiect prin care urmărim responsabilizarea tinerilor, inițiativa civică și dezvoltarea comportamentului filantropic al acestora. Pe tot parcursul anului 2019, echipa YouthBank Făgăraș, formată din 15 liceeni, s-a implicat pentru strângeri de fonduri, iar tacticile de promovare și cele de alocare a resurselor au fost gândite și implementate de către liceeni.

Începând din anul 2015, alături de donatori implicaţi, am dezvoltat Fondul “Luptă şi tu împotriva abandonului şcolar” care încurajează continuarea studiilor preuniversitare, susțin performanţa şcolară şi extrașcolară precum şi dezvoltarea personală a elevilor. Din acest an, datorită suportului financiar oferit de compania Bilka Steel, acesta a devenit Fondul de Burse Bilka “Pentru Educaţie în Ţara Făgăraşului” ai cărui beneficiari sunt 66 de elevi cu rezultate deosebite la învăţătură care au nevoie de susţinere materială pentru continuarea studiilor.

Anul 2019 s-a încheiat cu un eveniment amplu de recunoaștere a binelui în cadrul comunității noastre locale, Gala Comunității Țării Făgărașului, unde i-am premiat pe acei oameni, companii sau organizații implicați activ în comunitatea făgărășeană, care reprezintă o sursă de inspirație prin viziunea și modul lor de implicare. Juriul a avut de ales între 72 de nominalizări pentru 13 categorii. Să ne reamintim de seara Galei în imagini!
Nu în ultimul rând, facem trecerea de poveste de la 2019 la 2020 cunoscând mai bine și mai de aproape comunitatea noastră fabuloasă. Cosmin Iliescu, bursierul actual „Jurnalist pentru fapte bune”, a scris deja primul articol din cadrul acestei burse, iar noi te invităm să-l vezi pe Sergiu Mihăilescu prin cuvintele alese de Cosmin, AICI.
Tot în 2019 am publicat Raportul Anual al FCTF pe anul 2018 pe care îl puteți viziona AICI.

Îți mulţumim că ai ales să te implici, că îți pasă de cei din jurul tău și nu uita că doar împreună putem face lucrurile să se miște în direcția cea bună! Sperăm, pentru anul ce vine și pentru cei ce vor urma, la colaborări care să definească și mai bine drumul pe care vrem să-l urmeze toate proiectele fundației noastre alături de tine, prieten drag și necesar al comunității!
Ne bazăm în continuare pe sprijinul tău și îți reamintim că, dacă ești companie, poți dona până la 20% din impozitul pe profit (sau venit) până la 31 decembrie către o cauză în care crezi. Sperăm să fim noi aceea, dar știm și că, spre orice proiect ai alege să-ți direcționezi impozitul, lumea va fi una mai bună datorită gestului tău.

Îți dorim din suflet sărbători armonioase, alături de cei dragi, iar Noul An să-ți aducă sănătate și noroc!

Să ne revedem cu bine în 2020!
Echipa Fundației Comunitare Țara Făgărașului