Pe locuri, fiți gata de înscrierea proiectelor, start! Începând de astăzi, 10 decembrie 2019, te așteptăm pe http://bikeathon.fundatiactf.ro cu propunerea ta de proiect. Propunerile pot acoperi domenii diverse, precum: educație și tineret, sănătate și terapii speciale, dezvoltare personală și integrare socială, sport, mediu și ecologie, cultură și artă etc.

Pot aplica organizații non-profit, grupuri de inițiativă (o echipă, un grup informal de cetățeni/membri ai comunității care împărtășesc un interes, o pasiune sau o preocupare pentru un subiect legat de viața în comunitate), școli, licee sau companii, care pot înscrie proiectele pe platforma http://bikeathon.fundatiactf.ro, la secțiunea „Proiecte – Înscriere proiect”. Perioada de înscriere a proiectelor se încheie pe 31 ianuarie 2020.

Dacă simți că ai nevoie de ghidare de orice fel pentru a-ți contura proiectul după cum găsești mai potrivit, echipa FCTF îți stă la dispoziție, gata să acorde consultanță, la cerere, pentru definirea proiectelor și a aplicațiilor, cu programare prealabilă la adresa luminita.faff@fundatiactf.ro

Cel mai amplu eveniment de acest tip din zona Țării Făgărașului, Bikeathon 2020 cuprinde mai multe etape, după cum urmează:

1. Înscrierea proiectelor/cauzelor: 10 decembrie 2019 – 31 ianuarie 2020. Grupurile de inițiativă și organizațiile non-profit propun idei și proiecte, iar cele mai bune vor fi selectate de către un juriu independent format din reprezentanți ai comunității. Se completează on-line formularul de aplicare până la data de 31 ianuarie 2020, ora 14.00. Selecția proiectelor va avea loc în perioada: 1 februarie – 5 februarie 2020. Lista proiectelor care vor participa la ediția a VII-a a Bikeathon Țara Făgărașului va fi anunțată în data de 6 februarie 2020. Începând cu această dată, proiectele pot primi înscrieri de bicicliști și susținători.
  2. Înscrierea bicicliştilor: 6 februarie – 22 mai 2020. Bicicliștii care doresc să se înscrie aleg un proiect pe care îl susțin, parțial, prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători.
  3. Înscrierea susținătorilor pentru biciclişti/cauze/proiecte: 6 februarie – 30 iunie 2020. Orice persoană fizică sau companie care dorește să contribuie la realizarea unor proiecte în comunitatea locală pot alege să susțină un biciclist, contribuind cu o sumă fixă, pentru una din cauzele înscrise. De asemenea, companiile pot alege să mobilizeze un număr cât mai mare de angajați să participe la cursele de la Bikeathon, donând o sumă de bani pentru fiecare dintre aceștia. Fiecare echipă de proiect și biciclist fundraiser îşi va dezvolta campanii de atragere de fonduri pentru proiectul propus, iar acestea vor fi validate de către echipa de organizare Bikeathon.
  4. Înscrierea voluntarilor: 6 februarie – 15 martie 2020.

Ulterior, mai rămâne doar să se întâmple magia, adică să dăm startul pe bune curselor din competiție. Din fața Cetății Făgăraș, în data de 6 iunie 2020, se va da startul curselor din cadrul Bikeathon: cursa de 71 de kilometri, cursa de 40 de kilometri, cursa de 22 de kilometri și cea de 10 kilometri. De asemenea, se vor organiza și Cursele copiilor, la fel ca în fiecare an, dar și cursa de 4 kilometri pentru utilizatorii de scaune rulante, ocazie de afirmare a mobilității și performanței persoanelor cu dizabilități.

Poate că știți deja, dar ne place și nouă să ne aducem aminte iar și iar de cât de frumos s-a dezvoltat acest eveniment local devenit între timp unul de anvergură națională, un șir de proiecte excepționale al căror unic beneficiar este, în cele din urmă, Țara Făgărașului. Așadar, prima ediție Bikeathon Țara Făgărașului s-a petrecut în 2014 și a crescut exponențial, de la an la an, obținând până acum rezultate spectaculoase: 3 513 de bicicliști care au pedalat 36 909 km, 621 voluntari și 2 326 donatori înscriși ce au strâns un total de 535 527 lei pentru 80 proiecte comunitare.